22/10/15

Παν - Pan

Yπόθεση: Προσφέροντας μια φρέσκια ματιά στο origin των κλασικών χαρακτήρων που δημιουργήθηκαν από τον Τζ. Μ. Μπάρι, η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που θα παρασυρθεί στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα γνωρίσει τη σημασία της διασκέδασης αλλά και του κινδύνου και τελικά θα ανακαλύψει το πεπρωμένο του – για να γίνει ο ήρωας που θα μείνει για πάντα γνωστός ως Πίτερ Παν.

Κριτική: Η κλασική ιστορία του αγοριού με τη γόνιμη φαντασία, αλλά με νέα ματιά: τρισδιάστατη, με ψηφιακά εφέ σε αφθονία και σχεδιασμό ολίγον από Ιντιάνα Τζόουνς και Πειρατές Καραϊβικής.
Ο μύθος του 12χρονου ορφανού Πίτερ που μπλέκει σε διασκεδαστικές αλλά και επικίνδυνες περιπέτειες στη Χώρα του Ποτέ, είναι διαχρονικός, παραμένει ενδιαφέρων και γοητεύει.
Οι ηθοποιοί διασκεδάζουν και μαζί τους ο θεατής. Αλλά μέχρις ενός ορίου, διότι από τη μέση και μετά κάπου αρχίζει να… κάνει κοιλιά (κοινώς: βαρετή). Ο μικρός Λιβάι Μίλερ ως Πίτερ Παν είναι πολύ καλός. Ο Γκάρετ Χέντλαντ, ως Χουκ, το παίζει Ιντιάνα Τζόουνς, η Ρούνι Μάρα είναι αρκετά καλή ως Τάιγκερ Λίλι, ενώ ο Χιου Τζάκμαν είναι αγνώριστος ως Μαυρογένης.

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ
Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Λιβάι Μίλερ, Γκάρετ Χέντλαντ, Ρούνι Μάρα
Προβάλλεται από 22/10/15