9/12/15

Ανατριχίλες - Goosebumps

Υπόθεση: Η ζωή του νεαρού Ζακ Κούπερ αναστατώνεται μετά τη μετακόμιση από τη μεγαλούπολη σε μία κωμόπολη, αλλά η γνωριμία του με την όμορφη γειτόνισσά του Χάνα θα του δώσει φτερά. Μόνο που, όπως αποκαλύπτεται, πατέρας της Χάνα είναι ο μυστηριώδης Ρ. Λ. Στάιν, διάσημος συγγραφέας των bestseller «Ανατριχίλες». Πρόκειται για έναν αινιγματικό καλλιτέχνη, έρμαιο της φαντασίας του, καθώς τα τέρατα που περιγράφει στα βιβλία του είναι αληθινά και ο ίδιος προστατεύει τους αναγνώστες του κρατώντας τα «κλειδωμένα» μέσα στα βιβλία του. Όταν κατά λάθος τα τέρατα απελευθερώνονται, θα πρέπει η παρέα να τα ξαναστείλει πίσω στις σελίδες απ’ όπου ξεπήδησαν.

Κριτική: Κλασσική κωμωδία νεανικού τρόμου και φρίκης, βασισμένη στα ομότιτλα βιβλία του Ρ. Λ. Στάιν και στο σήριαλ, που υπήρξαν πολύ δημοφιλή. 
Οι φίλοι του είδους θα ενθουσιασθούν με την ερμηνεία του Τζακ Μπλακ, ο οποίος υποδύεται τον συγγραφέα Ρ. Λ. Στάιν και είναι εκφραστικότατος, τόσο ως ιδιόρρυθμος συγγραφέας, όσο και ως άνθρωπος με σωστή αίσθηση χιούμορ, ενίοτε και βιτριολικού. 
Ο σκηνοθέτης Λέτερμαν κρατάει το σωστό ρυθμό και μοιράζει ισορροπημένα το χιούμορ, τον (υποτιθέμενο) τρόμο και τη φρίκη που προκαλούν όλα τα γνωστά κινηματογραφικά τέρατα που γνωρίζουμε (μέχρι το προπολεμικό μπλομπ, την παχύρευστη μάζα που καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της.
Η ταινία βλέπεται ευχάριστα και ψάξτε να βρείτε τη σκηνή όπου ο πραγματικός συγγραφέας Ρ. Λ. Στάιν εμφανίζεται στην ταινία.

Σκηνοθεσία: Ρομπ Λέτερμαν
Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Χάλστον Σάγκε, Ντίλαν Μινέτ, Έιμι Ράιαν, Οντέγια Ρας, Ράιαν Λι, Τζίλιαν Μπελ
Προβάλλεται από 10/12/15