31/3/16

10 Cloverfield Lane

Είδος: Θρίλερ αγωνίας
Σκηνοθεσία: Νταν Τράχτενμπεργκ 
Παίζουν: Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζον Γκούντμαν, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ
Προβάλλεται από 31/3/16
Υπόθεση; Ξυπνώντας από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται στο υπόγειο ενός ανθρώπου που λέει ότι έσωσε τη ζωή της από μια χημική επίθεση που έκανε ένα τέρας (Διανομή: UIP)
Κριτική: Εάν δεν έχεις δει το προηγούμενο «Cloverfield» του 2008, τότε αυτό το θρίλερ σου έρχεται καλά.
Ο Τζόνι Γκούντμαν, γνωστός καρατερίστας, είναι απολαυστικός σ’ αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι εκφράσεις του, πολλές και ποικίλες σε κρατούν συνεχώς σε εγρήγορση. Λέει αλήθεια ή ψέματα στα δυο νέα παιδιά, που «κρατάει» μέσα στο πυρηνικό καταφύγιό του; Ο νεαρός που υπάρχει εκεί, πριν καταφθάσει η πρωταγωνίστρια τραυματισμένη από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, είναι μαζί του σ’ αυτό που επιχειρείται; Ή είναι κι αυτός ένα ακόμη θύμα; Ή μήπως δεν είναι θύμα και αυτός αλλά τον έχει «σώσει» όπως και την πρωταγωνίστρια ο χοντρο-Γκούντμαν;
Δράμα τριών προσώπων, γυρισμένο σε τέσσερις τοίχους. Κλειστοφοβικό, μυστήριο και πολυλειτουργικό. Μέχρι δέκα λεπτά πριν το τέλος, φαντάζεσαι όλες τις πιθανές καταλήξεις. Όσοι βλέπετε πολλές ταινίες, σε κάποια από αυτές τις καταλήξεις θα πέσετε μέσα. Οι υπόλοιποι, θα τρελαθείτε στην αγωνία.  
Πρόκειται για μια κλασική και καλομαγειρεμένη συνταγή αγωνίας, με τρεις ηθοποιούς που στέκονται άξια στο ύψος των περιστάσεων. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δείτε την.