24/3/16

Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης - Batman v Superman: Dawn of Justice

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Ζακ Σνάιντερ 
Παίζουν: Χένρι Κάβιλ, Μπεν Άφλεκ, Γκαλ Γκάντο, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Έιμι Άνταμς, Λόρενς Φίσμπερν, Ντάιαν Λέιν, Τζέρεμι Άιρονς, Χόλι Χάντερ
Προβάλλεται από 24/3/16
Υπόθεση: Ο Χένρι Καβίλ (“Man of Steel”, “The Man from U.N.C.L.E.”) φοράει για δεύτερη φορά τη στολή του Σούπερμαν (Κλαρκ Κεντ), ενώ ο Μπεν Άφλεκ, βραβευμένος με Όσκαρ για το «Επιχείρηση: Argo», αναλαμβάνει τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του, αυτόν του Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν. Φοβούμενος ότι αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, ο πανίσχυρος τιμωρός του Γκόθαμ Σίτι αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον δημοφιλή, σύγχρονο σωτήρα της Μετρόπολις, τη στιγμή που ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη. Με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της, θέτοντας την ανθρωπότητα σε τεράστιο κίνδυνο (Διανομή: Tanweer)

Κριτική: Πατώντας πάνω στο φωτεινό concept του παραδοσιακού Σούπερμαν, που σώζει ζωές ανθρώπων και μικρών ζώων και στο σκοτεινό concept του Κρίστοφερ Νόλαν για το ζάπλουτο Μπάτμαν, που έχει σαν χόμπι να σώζει τη Γκόθαμ, ο Ζακ Σνάιντερ δημιουργεί τη δική του εξ ίσου σκοτεινή ιστορία, που πατάει όμως στην μετά τους Δίδυμους Πύργους υστερία περί τρομοκρατίας και παγκόσμιας ασφάλειας.
Το σενάριο, βρίσκει τους δυο υπερ-ήρωες να έρχονται αντιμέτωποι τη στιγμή που κάποιος άλλος ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στη Γη με κάθε τρόπο. Η μάχη φαίνεται αναπόφευκτη και η λύση σε αδιέξοδο.
Ο Ζακ Σνάιντερ έχει δημιουργήσει ένα νέο σύμπαν, με χαρακτήρες και καταστάσεις που έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν. Τα εφέ παρέχονται αφειδώς και οι καταστροφές είναι ατελείωτες. Κόσμος αθώος θυσιάζεται προκειμένου το «καλό» να θριαμβεύσει και κάποτε πρέπει να μας εξηγήσει το Χόλιγουντ, με κάποιο τρόπο: όταν δυο υπερ-ήρωες παλεύουν μεταξύ τους ή με άλλα τέρατα, γκρεμίζοντας και κατεδαφίζοντας ουρανοξύστες ολόκληρους με γραφεία ή καταστήματα ή κατοικίες, οι αθώες ψυχές που βρίσκονται μέσα, τι γίνονται; Μετά από πόσο καιρό αποκαθίστανται οι ζημιές; Πώς ισορροπείται το οικονομικό ισοζύγιο; Θα είναι ένα ωραίο σενάριο. Μετα-αποκαλυπτικό και μετα-καταστροφικό, ως συνέπεια υπεράνθρωπων που καταστρέφουν τα πάντα... για την ασφάλεια και την ειρήνη των δικών τους ανθρώπων. Άντε και κάποιων τρίτων…