9/3/16

Ένα τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα - Sunset song

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις
Πρωταγωνιστούν: Άγκνες Ντέιν, Πίτερ Μούλαν, Κέβιν Γκάθρι, Ίαν Πίρι
Προβάλλεται από 10/3/16
Υπόθεση: Η πανέμορφη Κρις μεγαλώνει σε μια σκληρή, παραδοσιακή, αγροτική κοινότητα γεμάτη πάθος για τη ζωή, για τον ανήσυχο Γιούαν, αλλά και την αγέρωχη όσο και σκληρή σκωτσέζικη γη στην οποία έχει αποφασίσει να μείνει παρά τις δυσκολίες. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει αθόρυβα, και ο μοντέρνος κόσμος κυκλώνει σταδιακά την παραδοσιακή κοινότητα με τον πιο ασφυκτικό τρόπο. Η στωική ηρωίδα του Ντέιβις αντέχει και προσαρμόζεται σε όλες τις μεγάλες αλλαγές που τις επεφύλαξε η ζωή, απεικονίζοντας μια γυναίκα απίστευτης δύναμης που μπορεί και αντλεί κουράγιο από τη γη και τη φύση και τελικά ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και προσμονή (Διανομή: One from the heart).
Κριτική: Με λυρισμό και ρομαντική διάθεση ο Τέρενς Ντέιβις, μας προσφέρει μια ταινία για την εσωτερική δύναμη του γυναικείου χαρακτήρα,
που παρά τις όποιες αντιξοότητες καταφέρνει να επιβιώνει και να παραμένει ο συνεκτικός δεσμός της οικογένειας.
Η κεντρική ηρωίδα, είναι μια νέα γυναίκα που πασχίζει για την προσωπική της ελευθερία και ευτυχία σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, αντικατοπτρίζοντας παράλληλα τη διαμάχη ανάμεσα στην  παράδοση και την αλλαγή. Μια σύγκρουσης, που συνεχίζει να μας αφορά ακόμα και σήμερα.  Η υπομονετική ηρωίδα του Ντέιβις, αντέχει και προσαρμόζεται σε όλες τις μεγάλες αλλαγές που τις επιφύλαξε η ζωή, απεικονίζοντας μια γυναίκα απίστευτης δύναμης, η οποία μπορεί και αντλεί κουράγιο από τη γη και τη φύση και τελικά ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και προσμονή.
Με αυθεντικά ντεκόρ, ρομαντική φωτογράφιση του Σκωτσέζικου και Ιρλανδικού τοπίου και εξαιρετικές ερμηνείες με εξέχουσα αυτή της Άγκνες Ντέιν στο ρόλο της Κις Γκάθρι που διψάει για ζωή, η ταινία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μικρό και χαμηλών τόνων έπος.