3.3.16

Ζωούπολη – Zootropolis

Είδος: Animation
Σκηνοθεσία: Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ, Τζάρεντ Μπους 
Με τις φωνές των: Τζέισον Μπέιτμαν, Γκίνιφερ Γκούντγουιν
Υπόθεση: Η μοντέρνα μητρόπολη της Ζωούπολης δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Είναι ένα χωνευτήριο όπου κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο. Παρ' όλα αυτά, η πόλη είναι χωρισμένη σε κοινωνικές τάξεις βασισμένες σε συνήθειες και στερεότυπα. Όταν η αισιόδοξη και πανέξυπνη Τζούντι Χοπς καταφθάνει, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα δεν είναι καθόλου εύκολο. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία να λύσει μια υπόθεση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστεί με μια κυνική και παμπόνηρη αλεπού που ακούει στο όνομα Νικ Γουάιλντ. Έχουν λιγότερες από 48 ώρες στη διάθεση τους για να βρουν ένα εξαφανισμένο θηλαστικό (Διανομή: Feelgood Entertainment)
Κριτική: Η Ζωούπολη μας ταξιδεύει σε έναν απίστευτο κόσμο που φιλοξενεί, όπως συμβαίνει σε κάθε animation που σέβεται τον εαυτό του, απολαυστικούς χαρακτήρες και εντυπωσιακά τοπία.
Ο θεατής παρακολουθεί την περιπέτεια της Τζούντι, μιας λαγουδίτσας που θέλει να γίνει αστυνομικός, αλλά και του διασκεδαστικού περίγυρου της, o οποίος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο καθένας (και ειδικά η μικρόσωμη Τζούντι) μπορεί να γίνει αυτό που θέλει.
Η περιπέτεια είναι από εκείνες, στις οποίες αν έπαιζαν ηθοποιοί θα λέγαμε ότι βλέπουμε μια κωμωδία αστυνομικού περιεχομένου, όπου η κεντρική ηρωίδα παρόλο που δεν είναι αρμόδια για να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, εκείνη αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και… πετυχαίνει.
Χιούμορ για μεγάλους, αναφορές σε ταινίες του είδους που προανέφερα και συνεχής δράση είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του animation, το οποίο θα απολάμβανα καλύτερα αν άκουγα τις original φωνές και όχι τη μεταγλώττιση. Ειδικά στη σκηνή, που η λαγουδίτσα συναντιέται με το Νονό της Ζωούπολης, ο οποίος μιλάει σαν τον Μάρλον Μπράντο… αλλά ελληνικά όμως.
Προβάλλεται από 3/3/16
(Και στο Myfilm.gr)