6/4/16

Γάμος αλά Ελληνικά 2 – My big fat Greek wedding 2

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Κερκ Τζόουνς
Παίζουν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κόρμπετ, Έλενα Καμπούρις, Τζον Στάμος, Ρίτα Γουίλσον, Μαρκ Μαργκόλις, Μάικλ Κόνσταντιν, 
Προβάλλεται από 7/4/16
Υπόθεση: Αφού μεγάλωσαν με χίλια δυό βάσανα την ατίθαση έφηβη κόρη τους, η Τούλα και ο Ίαν τώρα, αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους, ενώ έχουν επίσης να τα βγάλουν πέρα με έναν ακόμη Ελληνικό γάμο - αυτή τη φορά, των γονιών της Τούλας, αλλά και εκείνον της κόρης τους. (Συνέχεια της κωμωδίας του 2002 που ήταν υποψήφια για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, με κόστος 5 εκατομμύρια δολάρια και τζίρο 370 εκατ. (Διανομή: U.I.P.)
Κριτική: Αρκετά χρόνια μετά τον επιτυχημένο γάμο τους η Τούλα και ο Βρετανός Ίαν, έχουν μια
κόρη, την Πάρις που ο παππούς και πατέρας της Τούλας, θέλει ντε και καλά να την παντρέψει με Έλληνα, σπρώχνοντάς την –άθελά του- να σπουδάσει εκτός Καναδά. Μόνον που ανακαλύπτει ότι το πιστοποιητικό του δικού του γάμου με τη γιαγιά, δεν έχει τις σωστές υπογραφές και έτσι θα πρέπει να… ξαναπαντρευτεί. 
Έτσι οι μπελάδες της Τούλας και του Ίαν, τους έρχονται από παντού, συν το γεγονός ότι το σόι παραμένει δεμένο, φωνακλάδικο και ανεξέλεγκτο.
Το σενάριο, προκειμένου να υπάρξει ο Γάμος Νο 2, έχει κάποια πρωτοτυπία, αλλά τα αστεία είναι τα ίδια, όπως και οι συντελεστές της ταινίας (εκτός της καινούργιας Έλενα Καμπούρις, που υποδύεται την κόρη) και οι ερμηνείες τους, πράγμα που μετά δυσκολίας φέρνει γέλιο πλέον, εκτός κι αν δεν έχετε δει την πρώτη ταινία.