13/4/16

Criminal

Είδος: Περιπέτεια / Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Άριελ Βρόμεν
Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Τομι Λι Τζόουνς, Μάικλ Πιτ
Προβάλλεται από 14/4/16   
Υπόθεση: Ένας πράκτορας της CIA σκοτώνεται στο καθήκον και πριν προλάβει να μιλήσει για τις ανακαλύψεις του, που αφορούν την κατάρρευση ολόκληρου του οπλικού συστήματος των ΗΠΑ. Οι προϊστάμενοί του, αναθέτουν σε νευροχειρουργό να μεταφέρει νευρώνες μνήμης από τον εγκέφαλό του, στον εγκέφαλο ενός μοναδικού δέκτη, που όμως είναι στυγνός εγκληματίας. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας φίφτι-φίφτι χαρακτήρας, που είναι χρήσιμος αλλά δημιουργεί μπελάδες σε όλους (Διανομή: ODEON).
Κριτική: Πού θα μου πάει; Θα το ανοίξω κάποτε το κεφάλαιο «τι είναι επιστημονική φαντασία», διότι Ε.Φ. έχουμε στο Criminal, όπου ένας πράκτορας σκοτώνεται και μεταφέρουν τις μνήμες του στον εγκέφαλο ενός αδίστακτου εγκληματία
μοναδικού δέκτη του μοσχεύματος, προκειμένου να μάθουν τις πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει όσο ζούσε. Οπότε, σε μια τέτοιου είδους φαντασία, όλα όσα θα επακολουθήσουν είναι δυνατά. 
Ο εγκληματίας με τον ξένο εγκέφαλο, είναι ο Κέβιν Κόστνερ σε ρόλο διαφορετικό από τους περισσότερους που τον έχουμε συνηθίσει (του φρεσκοξυρισμένου καλού παιδιού, που σκοτώνεται για την πατρίδα και τον πρόεδρό της). Βρώμικος εσωτερικά και εξωτερικά, αξύριστος και αδικαιολόγητα βίαιος, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα πρώτα με τους δυο εαυτούς του, αυτόν με τον οποίο μεγάλωσε και έζησε και αυτόν που του φόρτωσαν με την χειρουργική επέμβαση. Ύστερα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και αυτούς που τον κυνηγούν και δεν είναι λίγοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Δεν είναι κακός. Έχει τα χαρακτηριστικά του εγκληματία, που μπορεί να μεταμορφωθεί σε ήσυχο αμερικανό.
Κατά τα υπόλοιπα, υπάρχει προσπάθεια αληθοφάνειας του σεναρίου, υπάρχει ατελείωτη δράση και μερικά γερά ονόματα στο cast σε μικρούς χαρακτηριστικούς ρόλους, που εγγυώνται δυο ευχάριστες ώρες στους φίλους της περιπέτειας.