13/4/16

Άτακτος παππούς - Dirty grandpa

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νταν Μέιζερ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Έφρον, Τζούλιαν Χιου, Όμπρι Πλάζα, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Άνταμ Πέιλι, Τζέισον Μαντζούκας, Μο Κόλινς, Ζόι Ντόιτς
Προβάλλεται από 14/4/16
Υπόθεση: Στις παραμονές του γάμου του με την κόρη του αφεντικού του, που θα του επικυρώσει και το πολυπόθητο εισιτήριο για μια θέση συνέταιρου στη δικηγορική εταιρεία που εργάζεται, ο μετρημένος Jason Kelly δέχεται να κάνει ένα οδοιπορικό ταξίδι με τον παππού του Dick, έναν ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφούς σκοπούς. Προορισμός τους η Florida. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος… (Διανομή: Feelgood)
Κριτική: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο (73 ετών σήμερα) γερνάει και δεν λέει να το βάλει κάτω. Αφού (ως χήρος στα 70 του, υποτίθεται), βρήκε δουλειά στο «Ο αρχάριος» και με τη συντηρητική και συγκρατημένη του συμπεριφορά κατάφερε να σώσει μια επιχειρηματία, αποφάσισε (στα 70 του και χήρος, πάλι) να ξεσαλώσει ως άτακτος παππούς, παρασύροντας και τον συντηρητικό δικηγόρο εγγονό του. Καμία σχέση με την προηγούμενη ταινία.
Εδώ, μετά το θάνατο της γυναίκας του, τρελαμένος, αθυρόστομος, με απουσία του σεξ από τη ζωή του επί 25ετία και με αφορμή το γάμο του εγγονού του, τον παίρνει και αντί μετά τη κηδεία να επιστρέψει θλιμμένος χήρος στο σπίτι του, τον παρασύρει στη Φλόριντα, όπου και δοκιμάζουν κάθε είδους ακολασία.
Η συμπεριφορά του παππού και η στάση του εγγονού απέναντί του, ακολουθούν κατά γράμμα το σενάριο των ταινιών Ted και Ted 2. Σκληρή, επιθετική γλώσσα, σεξουαλικές αναφορές ή υπονοούμενα και χρήση ελαφρών ναρκωτικών, αποτελούν το βασικό περιεχόμενο της ταινίας, αλλά όλα ο παππούς τα κάνει για… καλό σκοπό, που αποκαλύπτεται στο τέλος και αφού έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό υπερβολικές καταστάσεις. Είναι κι αυτό ένα είδος κωμωδίας.
Δεν γέλασα με τη ψυχή μου, αλλά κάποια χαμόγελα τα έσκασα, για να είμαι ειλικρινής.