28/4/16

Πάμε για επανάσταση – Les visiteurs: La revolution

Είδος: Κωμωδία / Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Ζαν Μαρί Πουαρέ
Ηθοποιοί: Κριστιάν Κλαβιέ, Ζαν Ρενό, Μαρί-Αν Σαζέλ, Μαρί-Αν Σαζέλ, Φρανκ Ντιμπός, Καρίν Βιάρ, Σιλβί Τεστίντ
TRAILER
Προβάλλεται από 1/5/16
Υπόθεση: Εγκλωβισμένοι κάπου στους μακριούς διαδρόμους της Ιστορίας, σ’ ένα τρελό ταξίδι στον χρόνο, ο Godefroy de Montmirail και ο πιστός υπηρέτης του, Jaquoille, ξεβράζονται σε μια περίοδο συγκλονιστικών πολιτικών εξελίξεων και κοινωνικών ανακατατάξεων: τη Γαλλική Επανάσταση… Και πιο συγκεκριμένα, κατά την φοβερά επικίνδυνη περίοδο της Μεγάλης Τρομοκρατίας (Διανομή: ODEON)
Κριτική: Χωρίς να έχω δει τις δυο προηγούμενες ταινίες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, τον Ζαν Ρενό να υποδύεται έναν ευγενή και τον Κριστιάν Κλαβιέ, ως υπηρέτη του, που από το έτος 1023 μετακινούνται με κάποιο μαγικό τρόπο στο χρόνο και βρίσκονται πότε στην εποχή μας και πότε σε άλλες εποχές, μπορώ να πω ότι το θέμα είναι διασκεδαστικό. Ειδικά, αν είσαι Γάλλος ή αν έχεις εντρυφήσει κατά κάποιο τρόπο στη Γαλλική ιστορία, τότε γίνεται ακόμα διασκεδαστικότερο.
Το ιδιαίτερο χιούμορ των Γάλλων και η αυτοσαρκαστική τους διάθεση, που είναι διάχυτη στις περισσότερες γαλλικές κωμωδίες, υπάρχει και σ’ αυτή την ταινία, η οποία με αφορμή αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα σατιρίζει, είτε την εποχή στην οποία «ταξιδεύουν» οι δυο ήρωες, είτε τη σημερινή «φωτογραφίζοντας» πρόσωπα και καταστάσεις της γαλλικής επικαιρότητας. Δυστυχώς, όμως, αυτό γίνεται και με αστεία, που ξεφεύγουν από το λεπτό χιούμορ και εμπίπτουν στην κατηγορία της χοντράδας.
Το αξιοπρόσεκτο, είναι ότι οι δύο πραγματικά καλοί ηθοποιοί (Ρενό και Κλαβιέ, που είναι γνωστός και ως Αστερίξ της ομώνυμης κινηματογραφικής σειράς), δέχονται να τσαλακώσουν εαυτούς σε τέτοια κωμωδία. 
Η ταινία είναι απλά διασκεδαστική, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)