27/4/16

Ανάσταση - Risen

Είδος: Χλαμύδα / Θρησκευτική
Σκηνοθεσία: Κέβιν Ρέινολντς
Παίζουν:Τομ Φέλτον, Τζόζεφ Φάινς, Κλιφ Κέρτις, Πίτερ Φερθ, Στίβεν Χάγκαν, Μαρία Μπότο, Μις Μπόικο
Προβάλλεται από 1/5/2016
TRAILER
Υπόθεση: Ο Κλάβιος, ενός πανίσχυρος Ρωμαίος στρατιωτικός και ο Λούκιος ο υπασπιστής του, έχουν επιφορτιστεί από τον Πόντιο Πιλάτο με το καθήκον να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού μετά τη Σταύρωση και Ταφή Του. Το σώμα πρέπει να βρεθεί επειγόντως, ώστε να σταματήσουν οι φήμες περί Ανάστασης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία για αιματηρές εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ (Διανομή: Feelgood)
Κριτική: Αν και η ιστορία είναι γνωστή, το ενδιαφέρον στην ταινία το αποσπά η έξοχα λιτή και εκφραστική ερμηνεία του Γιόζεφ Φάινς, στο ρόλο του δύσπιστου Ρωμαίου στρατιωτικού
(ιδανική επιλογή), που προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση ανακρίνοντας τους στρατιώτες που φρουρούσαν τον τάφο, οπαδούς του Ιησού, αλλά και τη Μαρία Μαγδαληνή και τους Αποστόλους. Μια ανάκριση που θα είναι καθοριστική για τα πιστεύω του.
Ο σκηνοθέτης Κέβιν Ρέινολντς, έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο έναν σκληροτράχηλο στρατιωτικό (αυτό το αναδεικνύει από τις πρώτες σκηνές μάχης) και μέσα από τις δικές του αισθήσεις, αντιμετωπίζει με τόλμη για τη σημερινή εποχή αλλά και αξιοπρέπεια, το θέμα της πίστης, χωρίς μάλιστα να καταφεύγει στους εύκολους μελοδραματισμούς που χαρακτήριζαν τις θρησκευτικές ταινίες του εικοστού αιώνα.
Καταφέρνει δε, με έμμεσο τρόπο μέσα από τις λιτές ερμηνείες και των λοιπών ηθοποιών, να προκαλεί το δέος του θεατή για την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Ιησού, που καθιέρωσε μια νέα θρησκεία και άλλαξε τον τότε κόσμο.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)