28/4/16

Το τελευταίο μας τανγκό - Un tango más / Our last tango

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Γκερμάν Γκραλ
Προβάλλεται από 1/5/16 
TRAILER
Υπόθεση: Η ταινία είναι πάνω απ’ όλα μια ιστορία αγάπης. Η ιστορία αγάπης ανάμεσα στους δύο πιο διάσημους χορευτές στην ιστορία του τάνγκο. Και η ιστορία της απέραντης αγάπης τους για το τάνγκο.
Η Maria Nieves Rego (80) και ο Juan Carlos Copes (83) γνωρίστηκαν όταν ήταν 14 και 17 αντίστοιχα και χόρεψαν μαζί για περίπου πενήντα χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια αγάπησαν και μίσησαν ο ένας τον άλλον και πέρασαν πολλούς επίπονους χωρισμούς αλλά πάντα στο τέλος γύριζαν πίσω ο ένας στον άλλον. Τελικά αυτός την άφησε για μια γυναίκα 20 χρόνια νεότερη του, με την οποία και έκαναν μαζί δύο παιδιά (Διανομή: ROSEBUD 21)
Κριτική: Σας αρέσει ο χορός; Θεωρείτε ότι το τανγκό δεν είναι μόνον βήματα και φιγούρες, αλλά μια φιλοσοφία πάνω στις σχέσεις και στο πάθος μεταξύ των ανθρώπων και μια μυσταγωγία στην εκτέλεσή του, στην οποία δεν συμβάλλουν μόνον τα πόδια και τα χέρια, αλλά τα μάτια και όλη γενικά η συμπεριφορά, η αισθησιακή αύρα των δυο παρτενέρ; Αυτή είναι η ταινία σας.
Ο σκηνοθέτης, εξιστορεί έξοχα την 70ετή καριέρα των θρύλων του αργεντίνικου τάνγκο, του Χουάν Κάρλος Κόπες και  της Μαρία Νιέβες επενδύοντάς την με εικόνες και ήχους που θα συγκινήσουν τον μουσικόφιλο αλλά και χορευτή θεατή, χωρίς να δυσαρεστήσουν και εκείνον που θα θελήσει να δει την ταινία για ιστορικούς λόγους.
Οι δύο πρωταγωνιστές αφηγούνται γλαφυρά την κοινή ιστορία τους, αλλά και την τάση ανεξαρτησίας που τους κατείχε κατά τη διάρκεια της προσωπικής και της χορευτικής ζωής τους, ενώ νεαροί χορευτές τους υποδύονται στα νιάτα τους και ακολουθούν τις συμβουλές τους στα γεράματά τους.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)