25/5/16

Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη – Alice through the looking glass

Είδος: Φαντασίας / Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπόμπιν
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μία Γουασίκοφσκα, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Αν Χάθαγουεϊ, Σάσα Μπάρον Κοέν
TRAILER
Προβάλλεται από 26/5/16
Υπόθεση: Ακόμη ένα ταξίδι της Αλίκης, αυτή τη φορά μέσα από έναν καθρέφτη. Η ηρωίδα μας θα μεταφερθεί -παραδοσιακά- σε μια άλλη διάσταση, θα συναντήσει καινούργιους, αλλά και γνώριμους χαρακτήρες. Θα κάνει νέους φίλους, αλλά και εχθρούς που θα της στήσουν πολλές και επικίνδυνες παγίδες. Σκοπός τους να την εγκλωβίσουν σε ένα άλλο χωροχρονικό σύμπαν (Διανομή: Feelgood)
Κριτική: Από τις ταινίες, που τα παιδιά τη βρίσκουν και οι μεγάλοι αισθάνονται πάλι μικρά παιδιά.
Φαντασία και πολυχρωμία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της, παρόλο που δεν τηρείται απόλυτα το πνεύμα του Λούις Κάρολ, αλλά μόνον οι χαρακτήρες του. Η Αλίκη, ο Καπελάς, ο Γάτος και ένα σωρό άλλοι, που εμφανίζονται όχι μόνο στο πρώτο του βιβλίο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», αλλά και στο δεύτερο «Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη».
Τα επιπλέον που μπορεί να προσάψει κανείς στους παραγωγούς είναι η μετάλλαξη κάποιων ηρώων, σε στυλ κόμικς της Marvel, αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει να ελκύσουμε και τη νέα Νέα Γενιά.
Από εκεί και πέρα οι γνωστοί ηθοποιοί στους γνωστούς ρόλους, με μια μεγάλη διαφορά: Μεγάλωσαν πια και ευτυχώς που –απ’ ό,τι θυμάμαι- δεν υπάρχει τρίτο βιβλίο από τον Κάρολ. Ο Τζόνι Ντεπ τόσο κουρασμένος που για μια στιγμή είπα ότι δεν είναι αυτός. Το ίδιο και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Ε, δεν πάει άλλο. Φαίνεται. Αντίθετα, ο Σάσα Μπάρον Κοέν μου φάνηκε ότι διασκέδαζε με το ρόλο του ως Χρόνος και δεν πήγε κι άσχημα, ενώ η Μία Γουασίκοφσκα και η Αν Χάθαγουεϊ ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και το έκαναν σωστά.
Δεν μπορώ να πω ότι δεν διασκέδασα. Μια πικρία μου έμεινε μόνο, για αυτούς που το έκαναν σαν αγγαρεία. 
(Κριτική μου για το myfilm.gr)