25/5/16

Το μπαρμπέρικο: Η νέα κουπ – Barbershop: The next cut

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Μάλκολμ Ντι Λι
Παίζουν: Άις Κιούμπ, Ρεγκίνα Χολ, Άντονι Άντερσον, Σιν Πάτρικ Τόμας, Σέντρικ Δι Εντερτέινερ
TRAILER
Προβάλλεται από 26/5/16
Υπόθεση: Καθώς η κατάσταση στην κοινότητα των μαύρων νότια του Σικάγο χειροτερεύει εξ αιτίας της διαμάχης των συμμοριών, το προσωπικό του μπαρμπέρικου του Άλβιν, αποφασίζει ότι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες (Διανομή: Tanweer)
Κριτική: Το Barbershop the next cut, είναι η τρίτη ταινία της σειράς, αν και δεν θυμάμαι να έχω δει τις δυο προηγούμενες, πάντα με τη παρέα του ράπερ Ice Cube και του Cedric the Entertainer, όπως διάβασα.
Στο πρώτο Barbershop του 2002, το πιο ανησυχητικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Κάλβιν (Ice Cube) ήταν ένας διπρόσωπος τοκογλύφος με βλέψεις κυριαρχίας στη γειτονιά, που βρίσκεται το μπαρμπέρικο. Στο δεύτερο Barbershop (Back in Business), που ακολούθησε δυο χρόνια αργότερα, ο Κάλβιν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αλυσίδα κουρείων σαν το δικό του, που εγκαθίσταται στη γειτονιά και τώρα το μπαρμπέρικο, λόγω οικονομικών δυσχερειών, υποχρεώνεται να κάνει συνεταιρισμό και να μοιραστεί τις καρέκλες του με ένα σαλόνι ομορφιάς που διοικείται από την Άντζι (Regina Hall), οπότε υπάρχει ένας άλλος αέρας στο μπαρμπέρικο, αλλά και άλλου είδους… δράματα. Εκτός αυτού, τα πράγματα δεν είναι εύκολα και έξω από το μαγαζί, όπου τα δυσκολεύουν οι συμμορίες της γειτονιάς, που μάλιστα παρασύρουν και τη νεώτερη γενιά του μπαρμπέρικου.
Μη έχοντας δει τα δυο προηγούμενα, βρήκα ενδιαφέρον αυτό το φιλμ, παρά το τηλεοπτικό στυλ και το τυπικά μελό και κοινότοπο ύφος του, αλλά και το διδακτισμό του περί οικογένειας, πίστης και αφοσίωσης και τήρησης των παραδόσεων. Έχει την πλάκα του. Πετάγονται έξυπνες ατάκες για όσους παρακολουθούν αμερικανικό κινηματογράφο και πολιτική και γενικά περνάς δυο ευχάριστες και μουσικές -ώστε να μη ξεχνάμε και τη ραπ και χιπ χοπ καταγωγή μας- ώρες.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)