18/5/16

Πατέρας και κόρη - Fathers and daughters

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μουτσίνο
Ηθοποιοί:  Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σέιφριντ, Άαρον Πουλ, Νταιάν Κρούγκερ, Τζέιν Φόντα, Οκτάβια Σπένσερ, Τζάνετ Μακτίρ
Προβάλλεται από 19/5/16
Υπόθεση: Ο Τζέικ είναι ένας διάσημος και βραβευμένος συγγραφέας που χάνει ξαφνικά την σύζυγό του και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος την κόρη του. Πατέρας και κόρη έχουν αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό δεσμό μέχρι τη στιγμή που ο Τζέικ θα καταρρεύσει ψυχολογικά και η κηδεμονία της μικρής Κέιτι θα περάσει σε συγγενείς. 27 χρόνια μετά, η Κέιτι προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της (Διανομή: SEVEV FILMS - SPENTZOS FILMS).
Κριτική: Όπως έχω ξαναγράψει (επειδή συμβαίνει συχνά) το θέμα των σχέσεων μεταξύ γονέων και παιδιών είναι προσφιλές στην κινηματογραφική βιομηχανία και αντιμετωπίζεται με πολλούς τρόπους, άλλοτε μα επιτυχία και άλλοτε όχι.
Εδώ τη διαφορά την κάνει το εξαιρετικό καστ, από τον (πατέρα) Ράσελ Κρόου και την (κόρη Κέιτ) Αμάντα Σέιφριντ, μέχρι τη Νταϊάν Κρούγκερ και τη Τζέιν Φόντα, αλλά
και μια δυνατή ερμηνεία από την πιτσιρίκα Κάιλι Ρότζερς που υποδύεται την Κέιτ σε μικρή ηλικία, η οποία μπορεί να φέρει κόμπο στο λαιμό των ευαίσθητων θεατών. Εμείς παρακολουθούμε σε flashback έναν πατέρα, που προσπαθεί να μη χάσει την εποπτεία της ανήλικης κόρης του που την διεκδικεί η πλούσια οικογένεια της κουνιάδας του (Νταϊάν Κρούγκερ), που δεν μπορεί να χωνέψει ότι αυτός έγινε αιτία να χαθεί η αδερφή της. Παράλληλα, παρακολουθούμε και την κόρη του, μεγάλη πλέον και συναισθηματικά κενή, να προσπαθεί να γεμίσει τα κενά της κάνοντας περιστασιακό έρωτα με άντρες που «δεν της λένε τίποτα», μήπως και πετύχει τον «άντρα των ονείρων». Ωραίος ο Ράσελ, ωραία και η Αμάντα (με τη μόνιμα έντρομη έκφραση των ματιών της), αλλά όπως έγραψα πιο πάνω, η μικρή Κάιλι κλέβει την παράσταση.
Οι υπόλοιποι συμπληρώνουν επάξια το πρωταγωνιστικό καστ και συνολικά προσθέτουν πόντους σ’ αυτό το αξιοπρεπές δράμα του Γκαμπριέλε Μουτσίνο, που το στήνει χωρίς υπερβολικούς μελοδραματισμούς και με δόσεις θρίλινγκ, ώστε να κρατά το ενδιαφέρον τόσο για την κατάληξη της σχέσης της Κέιτ με τον ιδανικό και σωστά επιλεγμένο Άαρον Πουλ, που κάνει μεγάλες θυσίες για να την κρατήσει και να τη θεραπεύσει (αλλά το παρελθόν φυγείν αδύνατον), όσο και της σχέσης της μικρής Κέιτ με τον αδύναμο να επιβληθεί στον εαυτό του πατέρα της.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)