25/5/16

The nice guys

Είδος: Κωμική αστυνομική περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Σέιν Μπλακ
Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Ράσελ Κρόου, Ματ Μπόουμερ, Κιμ Μπάσιντζερ
Προβάλλεται από 26/5/16
TRAILER
Υπόθεση: Λος Άντζελες, 1977. Το διάσημο σήμα Hollywood καταρρέει. Οι άνθρωποι κάνουν ουρές για βενζίνη, και όχι για να πάνε σινεμά. Η λάμψη του Χόλιγουντ καλύπτεται από πυκνό νέφος, το οποίο σκεπάζει κι άλλα μυστήρια: την εξαφάνιση μιας κοπέλας, τον θάνατο μιας πορνοστάρ, και μια συνομωσία στους ανώτερους κύκλους μιας επιχείρησης. Δυστυχώς, την λύση πρέπει να βρουν ο ανίκανος ιδιωτικός ντετέκτιβ Χόλαντ Μαρτς και ο νέος του συνεργάτης, Τζάκσον Χίλι, ένας μπράβος που συστήνεται στον Μαρτς σπάζοντάς του το χέρι. Και ακόμη χειρότερα – όλοι όσοι μπλέκονται στην υπόθεση, για κάποιο λόγο καταλήγουν νεκροί (Διανομή: Odeon).
Κριτική: Επιτυχημένη σάτιρα των noir αστυνομικών ταινιών, είναι ουσιαστικά αυτή η ταινία,
στην οποία ο ευτραφής –πλέον- Ράσελ Κρόου μαζί με τον Ράιαν Γκόσλιν υποδύονται τους κλασικούς ντετέκτιβ, που καλούνται να ξεμπλέξουν μια μυστήρια υπόθεση. Ο Κρόου σε ρόλο προσγειωμένου, προνοητικού, έμπειρου, σκληρού και αδίστακτου τύπου που «τακτοποιεί» ανεπίσημα όσους ενέχονται για παρενόχληση ή και κακοποίηση ανηλίκων και ο Γκόσλιν σε ρόλο γνήσιου καλιφορνέζου ντετέκτιβ, λίγο χαλαρού και καλοπερασάκια (γι’ αυτό και γκαφατζή στο τέλος), που συνοδεύεται από την ανήλικη -με μυαλό ενήλικης- κόρη του.
Με αφήγηση off, εξυπνακίστικους διαλόγους, ανατροπές στο σενάριο, κωμικές και κωμικοτραγικές καταστάσεις, μπόλικη δράση και ανεκτή βία, μαζί με τη χαλαρή ερμηνεία των δύο πρωταγωνιστών και την πιστή αναπαράσταση της εποχής και τις αναφορές σε άλλες ταινίες, μπορώ να χαρακτηρίσω αρκετά διασκεδαστική την ταινία ιδιαίτερα για τα καλοκαιρινά βράδια και ειδικά για τους μεγαλύτερους από τους θεατές, που έχουν ζήσει την εποχή της ντίσκο και των ξέφρενων πάρτυ.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)