9/6/16

Η συμμορία των μάγων II – Now you see me II

Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Τζον Μ. Τσου
Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Λίζι Καπλάν, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Μαρκ Ράφαλο, Ντέιβ Φράνκο, Γούντι Χάρελσον, Μάικλ Κέιν
Προβάλλεται από 9/6/16
Υπόθεση: Έναν χρόνο αφότου κατάφεραν να ξεγελάσουν το FBI, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τα μαγικά τους κόλπα σε στιλ Ρομπέν των Δασών, οι Τέσσερις Καβαλάρηδες βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο για ένα θέαμα που ελπίζουν ότι θα ξεσκεπάσει τις ανήθικες πρακτικές ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας. Αυτή η αποστολή επρόκειτο να αποτελέσει την πιο απίθανη ληστεία τους μέχρι σήμερα, όμως πολύ σύντομα θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο δυο παλιών γνώριμων, οι οποίοι τους επιφυλάσσουν μια τεράστια έκπληξη (Διανομή: Odeon)
Kριτική: Μια ταινία για την ανάδειξη του κινηματογράφου ως τέχνης της ψευδαίσθησης και τίποτα περισσότερο.
Ευτυχώς διαθέτει ένα πολύ καλό καστ που το είχαμε απολαύσει την πρώτη φορά, αλλά όπως συμβαίνει πάντα με τα sequels η δεύτερη πάσχει από έλλειψη ενδιαφέροντος, πλην του γεγονότος ότι κάποιος ξεσκεπάζει τους μάγους και στρέφονται εναντίον του. Επίσης, στην παρέα τους βρίσκεται και ένα καινούργιο μέλος (την υποδύεται η Λίζι Κάπλαν) και απέναντί τους ένας νέος εχθρός (ο Ντάνιελ –Χάρι Πότερ- Ράνκλιφ, που δεν με ενθουσίασε καθόλου το παλικάρι).
Η δράση της ταινίας, σε ρυθμούς Step Up (η σκηνοθεσία ανήκει στον Τζον Μ. Τσου που έχει στο παρελθόν σκηνοθετήσει δύο ταινίες Step Up) εξελίσσεται αυτή τη φορά και εκτός των ΗΠΑ και έτσι υπάρχει ένα κάποιο μεγαλύτερο glamour, αλλά δεν υπάρχει αγωνία για την εξέλιξη, παρά μόνον για το πώς οργανώθηκαν οι σκηνές εξαπάτησης από την ομάδα των μάγων, αλλά και των αντιπάλων της. Κινηματογράφος μέσα στον κινηματογράφο, δηλαδή.
Διασκεδαστική παρά το χαοτικό σενάριο, βλέπεται ως υπερθέαμα με γνωστούς ηθοποιούς.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)