15/6/16

Όλα θα πάνε στραβά - Babysitting 2

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λασό, Νικολάς Μπεναμού
Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ, Βενσάν Ντεσανιά, Ταρέκ Μπουνταλί, Ζιλιέν Αρουτί, Σαρλότ Γκαμπρί
TRAILER
Προβάλλεται από 16/6/2016
Υπόθεση: Η Σόνια αποφασίζει να γνωρίσει τον φίλο της, Φρανκ, στον αυστηρό πατέρα της (Κριστιάν Κλαβιέ), διευθυντή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Βραζιλία, ενώ ο Φρανκ σχεδιάζει κρυφά να της κάνει πρόταση γάμου. Μαζί τους ταξιδεύει και όλη η παρέα, που ετοιμάζεται για ονειρεμένες διακοπές. Ένα πρωί, τα αγόρια φεύγουν για μια εκδρομή στο δάσος του Αμαζονίου, παίρνοντας μαζί τους αναγκαστικά και την ηλικιωμένη γιαγιά της Σόνια. Την επομένη, έχουν όλοι εξαφανιστεί. Τι έχει συμβεί; Την απάντηση έχει η μικρή κάμερα, με την οποία η παρέα κατέγραφε τις περιπέτειές της και την οποίαν ανακάλυψε το προσωπικό, μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου  (Διανομή: Odeon)
Κριτική: Το εύρημα της ταινίας (της οποίας το Νο1 δεν έχει προβληθεί στη χώρα μας) είναι ότι το
μεγαλύτερο μέρος της δράσης ο θεατής της ταινίας το παρακολουθεί μέσα από μια μαγνητοσκόπηση, μαζί με τον ξενοδόχο ενός οικολογικού Resort και τους ενοίκους του. 
Η μαγνητοσκόπηση αυτή, περιέχει την περιπετειώδη ξενάγηση της  παρέας του Φρανκ σε προϊστορικά σπήλαια της περιοχής. Μια ξενάγηση που πήγε στραβά από απανωτές γκάφες, που υποτίθεται ότι πρέπει να φέρνουν γέλιο.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια σχετική αγωνία για το πώς θα επιβιώσει η παρέα που νομίζει ότι έχει χαθεί στο δάσος, αλλά και αυτή σβήνει γρήγορα από το γεγονός ότι, αφού η κάμερα με τη μαγνητοσκόπηση ανακαλύφθηκε κοντά στην ξενοδοχειακή μονάδα, αυτό σημαίνει ότι η παρέα ύστερα από τόσες περιπέτειες, βρίσκεται κάπου κοντά. Διότι αν είχαν χάσει την κάμερα στην αρχή της περιπέτειάς τους, δεν θα είχε γίνει η μαγνητοσκόπηση. Μια αντίφαση, που «θάβει» τελείως το εύρημα της ταινίας. Goof!
Απ’ ότι θυμάμαι, η μοναδική φορά που μια μαγνητοσκόπηση κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος, ήταν στην περίπτωση του θρίλερ Blair Witch Project. Εκεί, παρακολουθούσαμε τη μαγνητοσκόπηση, αλλά παρέμεινε μυστήριο το τι απόγιναν οι πρωταγωνιστές της και αυτός που τους μαγνητοσκοπούσε.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)