21/7/16

Τσεκούρι από κόκκαλο – Bone Tomahawk

Είδος: Γουέστερν φρίκης
Σκηνοθεσία: Σ. Κρεγκ Ζάλερ
Παίζουν: Κερτ Ράσελ, Πάτρικ Γουίλσον, Μάθιου Φοξ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Λίλι Σίμονς, Ντέιβιντ Αρκέτ
Προβάλλεται από 21/7/2016
Υπόθεση: Η περιπέτεια μιας ομάδας τεσσάρων αντρών με επικεφαλής το σερίφη, που διασχίζει μια γήινη κόλαση για να βρει τους ινδιάνους-κανίβαλους που ζουν ως τρωγλοδύτες σε απάτητες σπηλιές και να σώσουν τη γυναίκα ενός ράντσερ, ο οποίος μάλιστα έχει το πόδι του σε νάρθηκα και δυσκολεύει την αναζήτηση (Διανομή: Weird Wave)
Κριτική: Από την πρώτη σκηνή, που βλέπεις ένα μούτρο να προσπαθεί να σφάξει σαν κοτόπουλο κάποιον και να μη τα καταφέρνει και ο σύντροφός να του εξηγεί με απάθεια και βρετανική ψυχραιμία, πώς να κόβει τις χορδές του λαιμού και ειδικά τις φωνητικές για να μη φωνάζει το θύμα, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με μια σκληρή και με μαύρο χιούμορ ταινία.
Οι σκηνές που ακολουθούν πλαισιώνονται επιπλέον και από μια υποβλητική μουσική, που για μια στιγμή μάλιστα, νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με ταινία υπερφυσικού τρόμου. Αλλά, φίλοι μου, ο μεγαλύτερος τρόμος δεν είναι ο υπερφυσικός, αλλά ο προερχόμενος από ανθρώπους και ειδικά στο Τσεκούρι από Κόκκαλο, από υπανθρώπους. Από ινδιάνους-κανίβαλους, των οποίων το νεκροταφείο καταπάτησαν τα προαναφερθέντα αδίστακτα μούτρα και έτσι οι ινδιάνοι, αφού πάρουν εκδίκηση απαγάγουν από ένα ήρεμο χωριό τη γυναίκα ενός ράντσερ και αποσύρονται.
Όλη η ταινία από εκεί και πέρα είναι η ιστορία μια ομάδας τεσσάρων αντρών με επικεφαλής το σερίφη (Κερτ Ράσελ), που διασχίζει μια γήινη κόλαση για να βρει τους ινδιάνους-κανίβαλους που ζουν ως τρωγλοδύτες σε απάτητες σπηλιές και να σώσουν τη γυναίκα του.
Η πορεία τους καταντάει από κάποιο σημείο και μετά βαρετή, αλλά σταδιακά και λίγο πριν το τέλος ξεκινά ένα εφιαλτικό κρεσέντο φρίκης, που καταλήγει σε σκηνές για γερά στομάχια. Το γουέστερν «Μισητοί οκτώ» του Κουέντιν Ταραντίνο είναι για την παιδική ζώνη, μπροστά σ’ αυτό το γουέστερν-φρίκης του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Σ. Κρεγκ Ζάχλερ.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)