28/7/16

Ghosbusters

Είδος: Φαντασίας / Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Πολ Φέιγκ
Παίζουν: Λέσλι Τζόουνς, Μελίσα Μακάρθι, Κέιτ Μακίνον, Κρίστεν Γουίγκ, Κρις Χέμσγουορθ, Μπιλ Μάρεϊ, Σιγκούρνι Γουίβερ
Προβάλλεται από 28/7/16
Υπόθεση: Η Erin Gilbert και η Abby Yates υπήρξαν κάποτε ένα άσημο συγγραφικό δίδυμο, με μοναδικό δείγμα δουλειάς ένα βιβλίο, το οποίο υποστήριζε ότι τα φαντάσματα ήταν υπαρκτά. Μερικά χρόνια αργότερα, η Gilbert καταφέρνει να γίνει καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia, αλλά το βιβλίο της έρχεται στην επιφάνεια και την κάνει τον περίγελο της ακαδημαϊκής κοινότητας. Όταν όμως τα φαντάσματα εισβάλλουν στο Μανχάταν, είναι η παρέα της Gilbert και της Yates που θα αναλάβει δράση (Διανομή: Feelgood)
Κριτική: Αναβίωση του επιτυχημένου προ τριακονταετίας concept, χωρίς ιδιαίτερες σεναριακές πρωτοτυπίες, παρά μόνον το γεγονός ότι αυτή τη φορά οι κυνηγοί των φαντασμάτων είναι γυναίκες, επικεφαλής των οποίων η χαριτωμένη, φωτογενής και πολύ καλή Μελίσα Μακάρθι, ενώ τον όχι ιδιαίτερα αφοσιωμένο στο καθήκον του και γκαφατζή γραμματέα τους υποδύεται ο γοητευτικός, εξαιρετικός και εξ ίσου φωτογενής Κρις Χέμσγουορθ.
Το story εξελίσσεται όπως το περιμένει κανείς, με τα φαντάσματα να κυριεύουν τη Νέα Υόρκη και το δήμαρχο να μην πιστεύει ότι υπάρχουν, ενώ τα εφέ δίνουν και παίρνουν.
Οι διάλογοι είναι κοφτοί και αρκετά έξυπνοι, ενώ οι αναφορές σε άλλες ταινίες, σε πρόσωπα και γνωστές καταστάσεις δίνουν μια επιπλέον χιουμοριστική διάσταση στην ταινία.
Κάπου στο μέσον, εμφανίζεται και ο Μπιλ Μάρεϊ (που ανήκε στην ομάδα των Ghosbusters του παρελθόντος) σε ρόλο καθηγητού που αμφισβητεί την ύπαρξη φαντασμάτων, ενώ προς το τέλος και πριν τα credits εμφανίζεται και η Σιγκούρνι Γουίβερ (κι αυτή από την πρώτη ταινία).
Διασκεδαστική, πλούσια σε εφέ, με ευχάριστη μουσική και… μη φύγετε με τα credits, έχει εκπλήξεις.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)