7/7/16

Ο θρύλος του Ταρζάν - The legend of Tarzan

Είδος: Περιπέτεια 
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Παίζουν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μάργκοτ Ρόμπι, Κριστόφ Γουόλτζ, Τζον Χερτ
Προβάλλεται από 7/72016
TRAILER
Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή του Τζον Κλέιτον Γ΄, λόρδου του Γκρέιστοουκ, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό, ως έφορος της Κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ροµ (Διανομή: Tanweer)
Κριτική: Συνεπές προς το μυθιστόρημα και τους χαρακτήρες του Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ το σενάριο, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον από τη σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γέιτς, ο οποίος ξεδιπλώνει την ιστορία μέσα από αλλεπάλληλες ιστορικές αναδρομές, που εξηγούν την προέλευση και τη φυσική εξέλιξη του ήρωά του.
Βέβαια, ο Σκάρσγκαρντ δεν έχει τα σωματικά προσόντα όλως εκείνων των μποντιμπιλντεράδων που κατά το παρελθόν καθιέρωσαν στη συλλογική μνήμη το στυλ του Ταρζάν, διαθέτει όμως το βλέμμα και την έκφραση του ανθρώπου που εκτός από καλοσύνη κρύβει μέσα του και το κτήνος. Επίσης, όλοι οι υπόλοιποι συμπρωταγωνιστές συμβάλλουν με τις ερμηνείες τους στην όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση του κλίματος και του ύφους της εποχής. Μιας εποχής, που η αποικιοκρατία ήταν στο φόρτε της και η εκμετάλλευση των υπό ανάπτυξη κοινωνιών από τους «ευγενείς» Άγγλους γινόταν με τον πλέον κυνικό τρόπο.
Η δράση, δεν θα έλεγα ότι είναι μοιρασμένη σε ίσες δόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, αλλά το γεγονός ότι το σενάριο δεν αφήνει κενά για την ανατροφή του Ταρζάν στη ζούγκλα και στον «πολιτισμένο» κόσμο, καθώς για και τις ψυχολογικές του αντιδράσεις απέναντι σε όσα συμβαίνουν, κάνει την ταινία αρκετά ευχάριστη, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)