14/7/16

Μαμά γύρισα! - Retour chez ma mère

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν
Παίζουν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλεξάντρα Λαμί, Ματίλντ Σενιέ, Φιλίπ Λεφέμπρ, Ζερόμ Κομαντέ
Προβάλλεται από 14/7/16
TRAILER
Σύνοψη: Η 40χρονη Στεφανί, αναγκάζεται να γυρίσει στη μαμά της, αφού χάνει τη δουλειά της. Είναι καλοδεχούμενη να απολαύσει την υπερβολική θέρμανση του διαμερίσματος, να ακούει συνεχώς Φράνσις Καμπρέλ, να δέχεται πολύτιμες μητρικές συμβουλές για το πώς πρέπει να κάθεται στο τραπέζι και να ζει τη ζωή της. Δοκιμάζεται η υπομονή και των δύο γυναικών. Όταν εμφανιστεί και η υπόλοιπη οικογένεια, μυστικά θα αποκαλυφθούν το ένα μετά το άλλο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο (Διανομή: Seven Films).
Κριτική: Μπορεί οι Γάλλοι να έχουν μια διαφορετική αίσθηση του χιούμορ (και ποιοι δεν έχουν άλλωστε;), αλλά στο τέλος καταλήγουν να «βγάζουν» μια δραματικότητα από όλες τις καταστάσεις και ειδικά όταν αυτές προκύπτουν από τις οικογενειακές σχέσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση η Ζοσιέν Μπαλασκό (σκηνοθέτρια και η ίδια) υποδυόμενη τη μοναχική μητέρα που συμβουλεύει συνεχώς τις κόρες της και το γιο της, δεν παύει να έχει και εκείνη «λερωμένη τη φωλιά της». Έτσι, οι παρεξηγήσεις που δημιουργούνται από το μυστικό της, στέκονται αφορμή να βγουν στην επιφάνεια μικρά δράματα που ελλοχεύουν στις σχέσεις των παιδιών της, τόσο μεταξύ τους όσο και σε σχέση με την ίδια. Η Μπαλασκό ισορροπεί ωραία μεταξύ του κωμικού και του δραματικού στοιχείου και παρασύρει τρυφερά τις συμπρωταγωνίστριες και τους συμπρωταγωνιστές της.
Ο σκηνοθέτης Ερίκ Λαβέν όμως, δεν καταφέρνει να δώσει λίγο νεύρο στο αρκετά ενδιαφέρον θέμα του και έτσι κάπου προς τη μέση, το νόημα της ταινίας χάνεται, για να βρεθεί λίγο πριν τελειώσει, όταν αρχίζουν να λαβαίνουν χώρα οι αποκαλύψεις.
Κατά τα άλλα, μπορεί να μη γελάσετε με την καρδιά σας, αλλά το χαμόγελο δεν θα σβήσει από τα χείλη σας και μια γλυκιά γεύση θα σας μείνει, όταν όλα διορθώνονται στο τέλος.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)