3/8/16

Alaska – Storia d’ amore

Είδος: Αισθηματική / Δραματική
Σκηνοθεσία: Κλαούντιο Κουπελίνι
Παίζουν: Έλιο Τζερμάνο, Άστριντ Μπέργκες Φρίσμπι, Βαλέριο Μπινάσκο, Ρόσντι Ζεμ, Αναστάσια Βινογκράντοβα, Πάολο Πιερομπόν, Έλενα Ραντόνισιτς
Προβάλλεται από 4 Αυγούστου 2016
Υπόθεση: Η Ναντίν είναι μια πολύ όμορφη γαλλίδα, που περνάει από οντισιόν για μανεκέν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Παρίσι. Ο Φάουστο είναι ένας νεαρός Ιταλός, που δουλεύει ως σερβιτόρος στο ίδιο ξενοδοχείο. Γνωρίζονται τυχαία. Και οι δυο τους είναι εύθραυστοι, χαρακτήρες μοναχικοί και εμμονικοί στην αναζήτηση της ευτυχίας. Η ερωτική έλξη που θα τους ενώσει, θα τους παρασύρει σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. (Διανομή: Rosebud 21)
Κριτική: Θεωρώ τον Έλιο Τζερμάνο και την Άστριντ Μπέργκες Φρίσμπι ως επιτυχημένες επιλογές για δυο χαρακτήρες περιθωριακούς, ο καθένας με το δικό του τρόπο, αλλά και παρορμητικούς που οδηγούνται σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.
Εκείνος, ως σερβιτόρος σε πολυτελές ξενοδοχείο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα «προνόμια» που του παρέχει η θέση του και εκείνη θέλει να απολαύσει την ευκαιρία της γνωριμίας της. Ερωτεύονται και ύστερα από μια άτυχη στιγμή και μια παρόρμηση, θα αρχίσουν μια φθίνουσα (και σεναριακά προβλεπόμενη) πορεία. Η σχέση τους θα εξελιχθεί σε μια ιστορία αγάπης – μίσους με ολέθριες συνέπειες και για τους δύο.
Η Αλάσκα του τίτλου, είναι το όνομα μιας ντισκοτέκ, που θα αποβεί μοιραία και για τους δύο.
Αρκετά καλός αφηγηματικός ρυθμός, λίγο ψυχοπλακωτικό το σενάριο, αλλά ικανοποιητικές οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών.
(Κριτική γραμμένη για το myfilm.gr)