17/8/16

Η Μέρα της Βαστίλης – Bastille Day

Είδος: Δράσης, Δράμα
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουότκινς
Παίζουν: Ίντρις Έλμπα,  Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέλι Ράιλι
Προβάλλεται από 18/8/16
Σύνοψη: Ο Μάικλ είναι ένας μετρ της μικροκλοπής. Ξαφρίζει του πάντες χωρίς να αντιληφθούν τίποτα παρά μόνο όταν είναι πλέον αργά. Μέχρι την ημέρα που θα κλέψει την λάθος τσάντα και θα μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών αλλά και της Interpol. Και ενώ προσπαθεί να απεμπλακεί από όλο αυτό ένας πρώην πράκτορας της CIA θα βρεθεί στο δρόμο του (Διανομή: Spentzos Film)
Κριτική: Ο Ίντρις Έλμπα ως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλωνίζει το Παρίσι μαζί με τον Ρίτσαρντ Μάντεν, ως πορτοφολά που έχει κατά λάθος εμπλακεί σε ιστορία τρομοκρατών και… άλλων που καθοδηγούνται από διεφθαρμένα κυβερνητικά στελέχη και παρακρατικά κέντρα, ώστε  όλη η ιστορία να καταλήγει σε μια ληστεία που προβλέπεται να είναι «η ληστεία του αιώνα».
Χαοτικό σενάριο, από το οποίο μπορεί να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι από όσα ζούμε στις μέρες μας (βία στους δρόμους, τρομοκρατία, διαδηλώσεις, αστυνομική βία και τα ρέστα) τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Μια μεγάλη συνομωσία είναι το πράγμα και καθίστε στα αυγά σας και μην ανακατεύεστε. 
Ταινία καταιγιστικής δράσης και σεναριακών ανατροπών, με ερμηνείες χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)