25/8/16

Το μούτρο: Η επιστροφή – Mechanic: Ressurection

Είδος: Δράσης / Αστυνομική
Σκηνοθεσία: Ντένις Γκάνσελ
Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Γιέο
Ημερομηνία Εξόδου: 25 Αυγούστου 2016
Σύνοψη: Η δουλειά ενός μηχανικού δεν τελειώνει ποτέ. Μετά από το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο ατύχημα πέντε χρόνια πριν, το οποίο υποτίθεται τον άφησε νεκρό, ο Άρθουρ Μπίσοπ πίστευε ότι αποχαιρέτησε για πάντα την ζωή του επαγγελματία εκτελεστή και θα μπορούσε να ζήσει μια πιο ήρεμη ζωή. Όμως, κάποιος γνωρίζει ότι είναι ζωντανός και θα τον αναζητήσει για να αναλάβει μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να δολοφονήσει ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο, κάνοντας όμως τους θανάτους να φανούν σαν ατύχημα. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Μπίσοπ θα αρνούνταν, όμως το επίδοξο αφεντικό του απειλεί την ζωή μιας αινιγματικής γυναίκας που έχει έρθει κοντά στον Μπίσοπ.
Για πρώτη φορά στη ζωή του, ο Μπίσοπ έχει ένα νέο κίνητρο για να ολοκληρώσει την αποστολή του – γιατί αυτή τη φορά η υπόθεση είναι πολύ προσωπική... (Διανομή: Odeon)
Κριτική: Ο Τζέισον Στέιθαμ έχει και αυτός το δικό του κοινό, όπως και οι ταινίες της Marvel και της DC Comics, στις οποίες οι ήρωες έχουν ξεπηδήσει από το χαρτί των περιοδικών, ενώ αυτός πλασάρεται ως περισσότερο ανθρώπινος και γήινος, παρόλο που οι περιπέτειές του είναι εξίσου απίθανες και απίστευτες.
Εδώ, ο φίλος μου ο Τζέισον, στο γνωστό του ρόλο του «μούτρου» Άρθουρ Μπίσοπ, εμφανώς γερασμένος (ο Χρόνος είναι αμείλικτος) και με γένια παραπάνω των τριών ημερών που θέλει η μόδα, αναγκάζεται να εκτελέσει ένα συμβόλαιο τριών θανάτων που πρέπει να μοιάζουν με ατυχήματα μέσα σε 36 ώρες
Με λιγότερες εξυπνακίστικες ατάκες κατά τη διάρκεια της αποστολής του, αλλά πάντα σε δράση, η φιγούρα του Στέιθαμ δεν παύει να είναι απολαυστική, ενώ η εμφάνιση του Τόμι Λι Τζόουνς είναι απογοητευτική, σχεδόν τραγική. Από την άλλη, η Μισέλ Γιεό με στυλ καλής νοικοκυράς δεν έχει μεγάλο ρόλο, ενώ η Τζέσικα Άλμπα για χάρη της οποίας πρέπει να προλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιο ο Μπίσοπ, δείχνει ότι αξίζει τον κόπο.
Καλοκαιρινή η περιπέτεια, εκτυλίσσεται (εκτός από ένα επεισόδιο μέσα σε φυλακή) σε εξωτικά μέρη, που χορταίνει το μάτι του θεατή.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)