22/9/16

Προσωπικά μυστικά – Ι.Τ.

Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Τζον Μουρ
Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Άνα Φριλ, Στέφανι Σκοτ, Μάικλ Νίκβιστ, Τζέιμς Φρέσβιλ
Προβάλλεται από 22/9/16
Σύνοψη: Ο Μάικ τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα προηγμένης τεχνολογίας «έξυπνο» σπίτι και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όταν, όμως, χαλάσει η σχέση του με τον Εντ, τον σύμβουλο του για θέματα τεχνικής υποστήριξης, ο Μάικ θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο παιχνίδι, αφού ο Εντ θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και την ζωή της οικογένειάς του (Διανομή: Odeon)
Κριτική: Πόσες φορές έχετε δει το σενάριο του γοητευτικού εισβολέα στο σπίτι φιλήσυχης και αγαπημένης οικογένειας, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο γίνεται πολύ ενοχλητικός και σε κάποια στιγμή ο πάτερ φαμίλιας αναλαμβάνει να του το θυμίσει με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι ο εισβολέας δε σηκώνει από λόγια, είναι ψυχοπαθής και δεν μπορεί να τον ξεφορτωθεί εύκολα; Άπειρες. Προσωπικά θυμήθηκα αμέσως, τον «Άγνωστο του Πασίφικ Χάιτς», την «Ολέθρια σχέση» και μη σας πω και το «Ακρωτήρι του φόβου».
Εδώ το σενάριο που αφορά σε μια προσωπική εκδίκηση, όπως αντιλαμβάνεστε, διαδραματίζεται στην ψηφιακή εποχή, όπου ο επιχειρηματίας στηρίζεται αποκλειστικά στην «έξυπνη τεχνολογία», το σπίτι του είναι όλο καλωδιωμένο και always on line και ο ψυχοπαθής εισβολέας είναι προγραμματιστής, τεχνικός και το χόμπι του είναι το hacking.O Πιρς Μπρόσναν, δε χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες να υποδυθεί το ζάπλουτο και οικογενειάρχη επιχειρηματία, ούτε οι Άνα Φριλ και Στέφανι Σκοτ τις χρειάζονται, για τους ρόλους μάνας και έφηβης κόρης αντίστοιχα. Τυπικά πράγματα. Ο Τζέιμς Φρέσβιλ είναι καλός ως ψυχοπαθής, αλλά δεν σώζει την κατάσταση σ’ αυτό το ψυχολογικό (θεωρούμενο) θρίλερ, από το οποίο βγαίνουν δυο διδάγματα: Το πρώτο, μη φέρνετε στο σπίτι σας όποιον κι όποιον επειδή προθυμοποιήθηκε να σας βοηθήσει και δεύτερον, έλεος πια με το συγχρονισμό όλων των ηλεκτρονικών συσκευών σε μια. Όσο και έξυπνη κι αν είναι. Κουνηθείτε και λίγο, κάντε και κάποια κίνηση παραπάνω.