15/9/16

Εννιά ζωές – Nine lives

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Μπάρι Σόνενφελντ
Παίζουν: Ρόμπι Άμελ, Κέβιν Σπέισι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Σέριλ Χάινς, Μαρκ Κονσουέλος
Προβάλλεται από 15/9/2016
Σύνοψη: Ο Τομ είναι αναμφισβήτητα πετυχημένος και απίστευτα πλούσιος, αλλά και ξεκάθαρα κακότροπος και κακομαθημένος. Μπροστά στον στόχο του να χτίσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στο βόρειο ημισφαίριο και να ικανοποιήσει έτσι το υπερμέγεθες εγώ του, είναι ικανός να θυσιάσει τα πάντα ακόμη και την αγάπη της οικογένειάς του που αποτελείται από την αφοσιωμένη σύζυγό του, Λάρα, τον ενήλικο γιο του, Ντέιβιντ, και τη μικρή του κόρη Ρεμπέκα, οι οποίοι ανέχονται υπομονετικά την εργασιομανία του.
Όταν φτάνουν τα 11α γενέθλια της Ρεμπέκα, εκείνη παρακαλεί τον πατέρα της να της αγοράσει μία γάτα και, παρόλο που ο Τομ τις σιχαίνεται, μπαίνει σε ένα μυστηριώδες pet shop, όπου γνωρίζει τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη του και τελικά επιλέγει μια γάτα με το όνομα Χνουδωτούλης.
Μετά από ένα ατύχημα πριν το πάρτι της Ρεμπέκα, ο Τομ ξυπνάει και ανακαλύπτει έντρομος ότι το σώμα του είναι σε κώμα στο κρεβάτι του νοσοκομείου αλλά εκείνος βλέπει τα πάντα μέσα από τα μάτια της γάτας. Για να επανακτήσει την ανθρώπινη μορφή του, ο Τομ θα πρέπει να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να γίνει ο σύζυγος και πατέρας που αξίζουν... (Διανομή: Odeon)
Κριτική: Ο Κέβιν Σπέισι, ως ένας εκατομμυριούχος μεγαλομανής, σκληρός και κυνικός επιχειρηματίας, που για να πετύχει έχει παραμελήσει την οικογένειά του μεταμορφώνεται από τον Κρίστοφερ Γουόκεν σε γάτο μέχρι να «μαλακώσει», να γίνει πρώτα καλός οικογενειάρχης και ύστερα να παραδώσει την επιχείρηση στο γιο του, τον οποίο θεωρούσε ανίκανο για κάτι τέτοιο.
Η «σύνοψη» της εταιρείας διανομής τα λέει όλα, ο Κέβιν Σπέισι ως άνθρωπος και ως φωνή του γάτου δεν λέει και πολλά, ενώ οι υπόλοιποι συμπληρώνουν ένα καλά κουρδισμένο παραμύθι με ηθικό δίδαγμα «εντάξει με τις επιχειρήσεις, αλλά να κοιτάμε και την οικογένεια».
Σφιχτή δράση, χιούμορ και εξυπνακίστικες ατάκες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, αυτής της ταινίας της οποίας ο ειδικός των σπέσιαλ εφέ έχει πολλή δουλειά με το γάτο.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)