8/9/16

Sully

Είδος: Δράμα, Βιογραφική
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Παίζουν: Τομ Χανκς, Λόρα Λίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ, Άννα Γκαν
Προβάλλεται από 8-9-16
Σύνοψη: Η ταινία διηγείται τη δραματική ιστορία της ζωής του πιλότου Τσέσλι «Σάλι» Σάλενμπέργκερ, που έγινε ήρωας όταν προσγείωσε το χωρίς κινητήρες αεροσκάφος που πιλόταρε στον Ποταμό Χάντσον, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών (Διανομή: Tanweer)
Κριτική: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κλιντ Ίστγουντ, ως σκηνοθέτης, αποδεικνύει ότι γνωρίζει καλά το αντικείμενο και ξέρει να συγκινεί το θεατή του. Βέβαια αυτή τη φορά έχει και τρεις εξαιρετικούς ερμηνευτές. Τον Τομ Χανκς στο ρόλο του πιλότου Τσέσλι –Σάλι- Σάλενμπέργκερ, ο οποίος στις 15 Ιανουαρίου 2009 όσο ψύχραιμα έριξε ομαλά το αεροσκάφος του με 155 επιβαίνοντες στα νερά του ποταμού Χάντσον, άλλο τόσο ψύχραιμα αντιμετώπισε τους ανθρώπους της εταιρίας του, που τον ήθελαν να έχει κάνει λάθος για να αποφύγουν τις αποζημιώσεις των επιβαινόντων.
Επίσης, είχε τον Άαρον Έκχαρτ με μουστακάκι μεσήλικα να συμπαρίσταται, ως δεύτερος πιλότος, και να είναι εξίσου ψύχραιμος και χιουμορίστας ταυτόχρονα, ενώ η Λόρα Λίνεϊ ήταν απλά υπέροχη σε όλα τα στάδια της συζύγου του πιλότου: από την αρχική έκπληξη μέχρι την αγωνία της για την έκβαση της «αντιδικίας» του άντρα της με την εταιρεία του.
Όλοι υπέροχοι με τον σκηνοθέτη να μας κρατά το ενδιαφέρον σε μια γνωστή υπόθεση και τον υπεύθυνο μοντάζ στην κυριολεξία να «δίνει ρέστα». 
Συνολικά, μια υπέροχη ταινία, με σωστό ρυθμό, πειστικά πλάνα, εκπληκτικές ερμηνείες και συνοδεία τυπικής μεν απαλής μουσικής, η οποία όμως αγγίζει το θυμικό του θεατή και του προσφέρει συγκινήσεις. 
(Κριτική μου στο myfilm.gr)