6/10/16

Η τελευταία παραλία – L’ ultima spiaggia

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος, Νταβίντε Ντελ Ντεγκάν
Προβάλλεται από 6/10/16
Σύνοψη: Οι ιστορίες των λουόμενων μιας πολυσύχναστης παραλίας στην Τεργέστη της Ιταλίας, όπου ένας τοίχος τριών μέτρων χωρίζει ακόμα και σήμερα τους άντρες από τις γυναίκες. Μια ταινία για τα σύνορα, τις ταυτότητες και τις διακρίσεις. Μια τραγικωμωδία για την ανθρώπινη φύση. (Διανομή: One from the heart)
Κριτική: Ένα ντοκιμαντέρ για μια παραλία στην Τεργέστη, όπου ένας τοίχος ύψους τριών μέτρων χωρίζει ακόμα και σήμερα τους άντρες από τις γυναίκες. 
Σκόρπιες εικόνες διαδέχονται η μια την άλλη και διάλογοι χωρίς σύνδεση μεταξύ τους, από τους οποίους ανακύπτουν πολλά και ποικίλα θέματα. Ουσιαστικά, η παραλία και το φιλμ που στηρίζεται σ’ αυτήν, προσπαθεί να φέρει κοντά Ιταλούς και Σέρβους, Έλληνες και Σλοβένους, Εβραίους και Γερμανούς, Αυστριακούς και Αμερικανούς, ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων που συχνάζουν σ’ αυτή και οι οποίοι έχουν κοινά ανθρώπινα προβλήματα παρά τις όποιες διαφορές λόγω της καταγωγής τους.
Οι σκηνοθέτες προσπαθούν, αλλά η μεγάλη διάρκεια της ταινίας και η έλλειψη εμφανούς στόχου, αποβαίνουν εις βάρος του ενδιαφέροντος θέματος, όπως περιγράφεται: τα σύνορα, οι ταυτότητες και οι διακρίσεις. Μια τραγικωμωδία για την ανθρώπινη φύση.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)