24/11/16

Τρεχάτε ποδαράκια μου - Ozzy

Είδος: Animation - Mεταγλωττισμένη
Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ
Ακούγονται οι: Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αφροδίτη Αντωνάκη, Χρήστος Πλαϊνης, Νικολέττα Κοτσαηλίδου, Λουκάς Φραγκούλης, Φώτης Πετρίδης, Αργύρης Παυλίδης, Νέστωρ Κοψιδάς, Ντίνος Σούτης, Δημήτρης Μάριζας
Προβάλλεται από 24/11/16
Σύνοψη: Ο Όζι, ένα φιλικό και καλόκαρδο μπιγκλ θα δει την ειδυλλιακή του ζωή να αναστατώνεται, όταν η οικογένεια του αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: δεν επιτρέπονται τα σκυλιά. Καθώς δεν μπορούν να πάρουν τον αγαπημένο τους Όζι μαζί στο ταξίδι, η οικογένεια Μάρτιν συμβιβάζεται με την αμέσως καλύτερη επιλογή, μια από τις καλύτερες πανσιόν για σκύλους, το Μπλε Ρυάκι. Το εντυπωσιακό με την πρώτη ματιά μέρος είναι όμως απλή συγκάλυψη για να μπορεί ο μοχθηρός ιδιοκτήτης του να πιάνει ευκολότερα σκύλους. Ο Όζι πολύ σύντομα θα βρεθεί στο αληθινό Μπλέ Ρυάκι, μια φυλακή για σκύλους, που διοικείται από σκυλιά. Εκεί θα πρέπει να αποφύγει τους κινδύνους και να βρει δύναμη στους νέους του φίλους, τον Τσέστερ, τον Φρόνκι και τον Ντοκ, προκειμένου να δραπετεύσει και να επιστρέψει σπίτι ασφαλής (Διανομή: Tanweer)
Κριτική: Κάτω από τον αφελή τίτλο «Τρεχάτε ποδαράκια μου» αυτού του animation, κρύβεται μια πανέξυπνη «ιστορία φυλακής»
που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες περιπέτειες με ηθοποιούς. Διαθέτει την ίδια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και τους ίδιους χαρακτήρες, τους σκληρούς κατάδικους που κουμαντάρουν φυλακισμένους και φύλακες, τους κατάδικους που παραμένουν στην αφάνεια και συνήθως είναι οι σοφότεροι, τους διεφθαρμένους φύλακες αλλά και το διευθυντή των φυλακών και διαθέτει επίσης όλα τα γνωστά κλισέ του είδους, μέχρι και την απόδραση, που ξεκινά από μια τρύπα ίδια με αυτή που είχαμε δει στο «Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ». Άλλωστε δεν είναι φτωχό σε αναφορές ταινιών του είδους.
Ο Όζι βρίσκεται στη φυλακή ενώ είχε ξεκινήσει για «ξενοδοχείο σκύλων», από τη στιγμή που τα αφεντικά του πήγαν διακοπές. Οι αντιδράσεις του είναι εκείνες του ατόμου που ισχυρίζεται με επιμονή ότι είναι αθώος και δεν του αξίζει αυτή η μεταχείριση, δημιουργώντας τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα μέσα στη φυλακή. Θα κάνει φίλους και εχθρούς και θα νιώσει όλα τα συναισθήματα της συντροφικότητας, της φιλίας, της αφοσίωσης και θα νιώσει όλες εκείνες τις σκληρές εμπειρίες που νιώθουν οι πραγματικοί κατάδικοι και θα βρει την εσωτερική δύναμη να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία.
Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με τις καταστάσεις και τις φατσούλες των σκύλων και οι μεγάλοι με τις αναφορές στην… πραγματικότητα.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)