6/12/16

Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη - Love, Love, Love

Η γραφή του Κώστα Ζάπα («The last porn movie» και «Η ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας») είναι γνωστή και έχει εκτιμηθεί από κολοσσούς της διεθνούς κινηματογραφίας, που βλέπουν σ’ αυτόν μια πρωτοποριακή, αντισυμβατική, ακραία ματιά, μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται. 
Αυτή τη φορά, πιάνει το αιώνιο θέμα του έρωτα και του πάθους, στην σχέση «αρσενικό - θηλυκό» σε χώρο και χρόνο απροσδιόριστο, που εκφράζεται με εικόνες παρακμής, μιζέριας και μια υποβόσκουσα τρυφερότητα, που χάνεται μέσα στις αποχρώσεις του κόκκινου (του χρώματος της έκρηξης και του πάθους), που επικρατούν στην ταινία.
Φεστιβαλική, κατά τη γνώμη μου, ταινία που μπορεί να συναρπάσει τον απλό θεατή, που ζητά να δοκιμάσει το διαφορετικό (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Είδος: Ερωτικό θρίλερ
Σκηνοθεσία: Κώστα Ζάπα 
Παίζουν:  Αγγελική Παπαθεμελή, Ερρίκος Λίτσης, Δήμητρα Χατούπη, Δημήτρης Πουλικάκος, Κατερίνα Λάσπα, Μάρα Δαρμουσλή, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νικολίτσα Ντρίζη, Άγγελος Βαλέρας
Προβάλλεται από 8/12/16
Υπόθεση: Η Στέλλα, μια σαραντάρα εξωτική γυναίκα, μετά το θάνατο του άντρα της σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, που τα αίτιά του έμειναν αδιευκρίνιστα από την αστυνομία, δίνει παραστάσεις sex show σε έναν παλιό κινηματογράφο τέχνης, που έχει μετατραπεί σε στριπτιζάδικο, προκειμένου να επιβιώσει με την νεαρή κόρη της, την Φανή. Εκεί θα την γνωρίσει ένας γερασμένος πια playboy, ο Νίκος, που περιφέρεται μόνος, παρατημένος από την γυναίκα του, αλλά και τον γιο του, τον Έκτορα, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί. Ο Νίκος θα αγαπήσει την Στέλλα ακαριαία, απόλυτα, απεγνωσμένα. Και θα την διεκδικήσει. Όμως τα παιδιά τους, η Φανή κι ο Έκτορας, θα διεκδικήσουν κι αυτά το μερίδιό τους από την αγάπη. Γιατί η Φανή, που δεν έχει αποδεχτεί τον θάνατο της πατέρα της, έχει γίνει πλέον επιθετική, ατίθαση, εκρηκτική. Και κυρίως ερωτική. Με τον κάθε άντρα. Και με όλους. Αλλά και ο Έκτορας, εγκαταλειμμένος από την μητέρα του, γίνεται μέρα με την μέρα ένας βίαιος και απρόβλεπτος άντρας. Τους λείπει η αγάπη και την θέλουν όσο τίποτα δική τους. Μόνο δική τους. Άραγε η αγάπη θα μπορέσει να αλλάξει την μοίρα αυτών των ανθρώπων; Μπορεί η αγάπη να νικήσει κάτι κολοσσιαίο όπως η μοίρα; Κι αν μπορεί, μέχρι που θα φτάσουν για την αγάπη;
(Διανομή: New Star)