1/12/16

Εγκλωβισμένη – Shut in

Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Φάρεν Μπλάκμπερν
Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τσάρλι Χίτον, Τζέικομπ Τρέμπλι, Όλιβερ Πλατ, Ντέιβιντ Κούμπιτ
Προβάλλεται από 1/12/16
Σύνοψη: Η Μαίρη είναι μία παιδοψυχολόγος που πολύ πρόσφατα έχασε τον άντρα της και ζει σε μία απομονωμένη εξοχική κατοικία στην Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι εξαιτίας μια δυνατής χειμωνιάτικής καταιγίδας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι προτού αυτός εξαφανιστεί για πάντα (Διανομή: Spentzos Film)
Κριτική: Έχεις ένα παιδί που σου έχει μείνει σε μια κατάσταση κατατονική, ύστερα από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα από το οποίο έχεις χάσει και τον άντρα σου. Ζεις μόνη σου σε ένα σπίτι στην ερημιά και ταυτόχρονα πλακώνει και μια καταιγίδα που σε αποκλείει από τον έξω κόσμο. Επόμενο είναι ότι πολλά θα σου συμβούν.
Οι πόρτες που τρίζουν θα σε τρομάζουν, τα παράθυρα που χτυπάνε θα σε ξαφνιάζουν, ο αέρας που λυσσομανάει έξω θα σου προκαλεί ανατριχίλες και φυσικά θα αρχίσεις να φαντάζεσαι πράγματα. Ακόμα και ότι πνίγεις το γιό σου την ώρα που του κάνεις μπάνιο στη μπανιέρα.
Πολλά τα τυπικά κλισέ λοιπόν, σ’ αυτή την ταινία και η κακομοίρα η εγκλωβισμένη Ναόμι Γουότς προσπαθεί να μας τρομάξει περισσότερο με τις συνήθεις εκφράσεις τρόμου, που έχουμε δει κι αν έχουμε δει σε παρόμοιες ταινίες.
Τι να σου κάνει, λοιπόν, το ανατρεπτικό(;) τέλος; Άστα.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)