26/1/17

Ο καλύτερος φίλος μου – A dog’ s purpose

Ο Λάσε Χάλστρομ που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν τα φιλμ «Chocolat» και «Ένα ταξίδι 30,5 μέτρα μακριά» αυτή τη φορά σκηνοθετεί το best-seller βιβλίο του Γ. Μπρους Κάμερον «A Dog’s Purpose» και  μέσα από τη μετεμψύχωση ενός σκύλου που ψάχνει να βρει το σκοπό της ζωής του, αφηγείται τέσσερις διαφορετικές ιστορίες που διαδραματίζονται σε χρονικό διάστημα 50 ετών.

Η ιστορία ξεκινά τη δεκαετία του ‘60, όταν ο οκτάχρονος Ίθαν και η μητέρα του σώζουν ένα κουτάβι γκόλντεν ριτρίβερ, που το βλέπουν να υποφέρει σε ένα ζεστό αυτοκίνητο κάτω από τον ήλιο. Ο Ίθαν το ονομάζει Μπέιλι και μαζί του περνά ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, μέχρι που ο σκύλος πεθαίνει. Ξαναγεννιέται όμως στο σώμα του Έλι, ενός γερμανικού ποιμενικού, που δουλεύει με την αστυνομία του Σικάγο. Στη συνέχεια, ξαναγεννιέται ως σκύλος ράτσας κόργκι με το όνομα Τίνο και τέλος ως αυστραλέζικος ποιμενικός με το όνομα Μπάντι, που επανέρχεται στο κτήμα του Ίθαν που ζει μόνος του.
Τρυφερό και γλυκό το φιλμ είναι εξαιρετικά γυρισμένο από το Λάσε Χάλστρομ και αναδεικνύει το μεγαλείο της καρδιάς του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, την αφοσίωσή του προς αυτόν και το πόσο θετικό αντίκτυπο έχει στην ανθρώπινη ζωή (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 26/1/17
Είδος: Οικογενειακή
Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρομ
Παίζουν: Μπριτ Ρόμπερτσον, Κ. Τ Άπα, Τζον Όρτιζ, Ντένις Κουέιντ, Τζος Γκαντ
Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια πέντε δεκαετιών, η αφηγηματική φωνή ενός σκύλου μας ταξιδεύει σε ένα καθηλωτικό μονοπάτι που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές όσων έχουν αγαπήσει ένα ζώο. Αν και μετενσαρκώνεται στα σώματα πολλών σκύλων όλα αυτά τα χρόνια, είναι η άρρηκτη σχέση που αναπτύσσει με την αδελφή ψυχή του, ένα αγόρι που το λένε Ίθαν, που τον κάνει να συνεχίζει και να τον εμπνέει προκειμένου να δώσει νόημα στη ζωή του αγοριού που τόσο αγαπάει.
Διανομή: Odeon