23/2/17

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα - El hombre de las mil caras

Με ένα δύσκολο στην παρακολούθηση σενάριο, που βασίζεται σε πραγματική ιστορία, ο Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ στήνει ένα θρίλερ πάνω στη συνταγή των νέο-νουάρ αστυνομικών ταινιών που παράγονται τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία.
Διεφθαρμένος πρώην αρχηγός της ισπανικής αστυνομίας, που έχει καταχραστεί χρήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του, αναθέτει έναντι υψηλής αμοιβής σε απατεώνα που έχει επιστρέψει στη χώρα του, να κρύψει τα καταχρασθέντα χρήματα. Ουσιαστικά, να τα «εξαφανίσει» με νόμιμους τρόπους από τράπεζα σε τράπεζα μέσω offshore και εικονικών εταιρειών.
Σκοτεινή φωτογραφία, που είναι και το χαρακτηριστικό του σύγχρονου αστυνομικού φιλμ στην Ισπανία, υποβλητική μουσική και ερμηνείες που βασίζονται κυρίως στις μεγάλες σιωπές και τους αργούς διαλόγους, δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σ’ αυτή την ταινία, που θα πρέπει να την παρακολουθήσετε οπωσδήποτε από την αρχή, για να βγάλετε άκρη, παρά την αφήγηση που ακούγεται εκτός πλάνου (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 23/2/17
Είδος: Βιογραφική / Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ
Παίζουν: Χοσέ Κορονάδο, Εδουάρδo Φερνάντεζ, Μάρτα Ετούρα, Κάρλος Σάντος
Ο Φρανσίσκο Παέσα, πρώην μυστικός πράκτορας της Ισπανικής Κυβέρνησης και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την σημαντικότερη επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων της ETA, παγιδεύεται από την ίδια του την κυβέρνηση και αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα. Όταν τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ισπανία, είναι απένταρος και η προσωπική του ζωή έχει καταρρεύσει. Είναι εκείνη η στιγμή που θα τον επισκεφθεί ο Λουίς Ρολντάν, ο πανίσχυρος πρώην Διοικητής της Αστυνομίας και θα του προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, για να τον βοηθήσει να διαφυλάξει τα δώδεκα εκατομμύρια δολάρια που κλάπηκαν από τον προϋπολογισμό που είχε υπό τον έλεγχο του. Το κοφτερό μυαλό του Παέσα θα οργανώσει την εκδίκηση του, με στόχο να αρπάξει τα λεφτά του Ρολντάν, και να ξεγελά­σει μια ολόκληρη χώρα, σε μια ευφυή και περίπλοκη επιχείρηση, αντάξια του καλύτερου ταχυδακτυλουργού.
Διανομή: Tanweer