2/2/17

Gold

Ο Στίβεν Γκάχαν που μας είχε χαρίσει τη Syriana και το Traffic επανέρχεται πάνω σε μια πραγματική ιστορία του 1988, η οποία όμως θυμίζει τα πρώτα χρόνια των αποίκων στη Δύση και των ονείρων τους, που όλα στηρίζονταν στην ανεύρεση χρυσού και σε μια καλύτερη ζωή που θα τους εξασφάλιζε.
Ο ήρωας της ταινίας Κένι Γουέλς (που τον υποδύεται ο Μάθιου Μακ Κόναχι για άλλη μια φορά μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου του με πρόσθετα κιλά, στραβή οδοντοστοιχία και φαλακρός), είναι ένας άντρας που εργάστηκε στη βιομηχανία εξόρυξης, όπως και ο πατέρας του, ο οποίος δεν φοβάται τα βουνά ή τον πλούτο που μπορεί να κρύβει το έδαφος και προχωρά παρά τα εμπόδια που βρίσκει στο δρόμο του.
Στόχος του, να βρει χρυσό σε απάτητα σημεία της ζούγκλας της Ινδονησίας. Έξοχος, ο Μακ Κόναχι παίζει τον χαρακτηριστικό Αμερικανό που διακατέχεται από το American Dream, πιέζει διστακτικούς και αδίστακτους επενδυτές ότι θα πετύχει. Ανάμεσά τους, μικρά και μεγάλα συμφέροντα, φίλοι και υποτιθέμενοι φίλοι. Αυτός όμως είναι μεθυσμένος από το πάθος του για το κυνήγι του χρυσού, πλήρης από την αγάπη της μοναδικής του φίλης, βασιζόμενος στην αληθινή φιλία και στο γεγονός ότι πρέπει να πετυχαίνεις σ’ αυτό που πιστεύεις.
Δίπλα του, ο Έντγκαρ Ραμίρεζ στο ρόλο του Ακόστα, φίλου του και συνοδοιπόρου στη μεγάλη αυτή περιπέτεια, είναι ο καταλληλότερος για να υποδυθεί τον άνθρωπο, που «έχει άκρες και τον τρόπο του», όπως λέμε. Πονηρό βλέμμα και λιγομίλητος.
Ο Στίβεν Γκάχαν, έχει γυρίσει ένα οικονομικό, πολιτικό θρίλερ και ταυτόχρονα μια περιπέτεια χρυσοθηρίας που θυμίζει τα παλιά γουέστερν, αναδεικνύοντας διεφθαρμένους πολιτικούς, διπρόσωπους τραπεζίτες, ύπουλους κυβερνητικούς και όλους εκείνους τους κλασικούς χαρακτήρες της Άγριας Δύσης, που τριγυρνούν στα πλούσια κοιτάσματα επιδιώκοντας να επωφεληθούν. Αλλά την παράσταση κλέβει αποκλειστικά ο Μακ Κόναχι (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 2/2/17
Είδος: Περιπέτεια / Δράμα
Σκηνοθεσία: Στίβεν Γκάχαν
Παίζουν: Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Μάθιου Μακ Κόναχι, Τόμπι Κέμπελ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ρέιτσελ Τέιλορ, Κόρι Στολ, Μπιλ Καμπ, Μάικλ Λάντις, Μπρους Γκρίνγουντ, Στέισι Κιτς, Άνταμ Λεφέβρ, Τίμοθι Σίμονς
Ο Κένι Γουέλς, ένας άτυχος επιχειρηματίας, ενώνει τις δυνάμεις του με τον γεωλόγο Μάικλ Ακόστα για να ξετρυπώσουν χρυσάφι που βρίσκεται βαθιά μέσα στις ανεξερεύνητες και απάτητες ζούγκλες της Ινδονησίας.
Διανομή: Feelgood