Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Πλήρης εγκατάλειψη

Θαυμάστε το ακίνητο του Λουμίδη που έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο από το Δήμο Αμαρουσίου σε τι κατάσταση βρίσκεται και μάλιστα δίπλα στη Πλατεία Ηρώων. Αποτελεί εστία μόλυνσης, είναι στέκι πρεζάκηδων και καταλαβαίνετε για τι άλλο χρησιμοποιείται, με κατεστραμμένη την υποτυπώδη περίφραξη, με κάδους σκουπιδιών σπασμένους χωρίς καπάκι, όπου καταλήγουν τα αποφάγια των παρακείμενων εστιατορίων και όταν οι κάδοι γεμίζουν ξεχειλίζουν, με τα απορριμματοφόρα να περνούν τρεις φορές την εβδομάδα (ακόμη και το καλοκαίρι) και τη δυσοσμία να γίνεται ανυπόφορη, ενώ και τα κλαδιά των πεύκων κοντεύουν να ακουμπήσουν στο έδαφος με αποτέλεσμα να υφίσταται κίνδυνος πυρκαγιάς. 
Η ωραία Πλατεία Ηρώων, που οι μόνοι ήρωες είναι όσοι κατοικούν πέριξ της πλατείας και της οποίας η αναδιαμόρφωση (βλέπε καταστροφή της) κόστισε ουκ ολίγα χρήματα, τυχαίνει να φιλοξενεί αυτό το ακίνητο. Αλήθεια, τι απέγινε η περίφημη σκακιέρα, ή το κάρο με τις πήλινες στάμνες και τα όμορφα παγκάκια; Απλά καταστράφηκαν από τα παιδιά που επί 24ώρου βάσεως κάνουν skateboard παρενοχλώντας όλο τον κόσμο, καταστρέφοντας τα χρυσοπληρωμένα από τους Μαρουσιώτες μάρμαρα-γρανίτες. Δεν τολμάνε οι οικογένειες που πηγαίνουν για φαγητό στην πλατεία να αφήσουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους να κάνουν ποδήλατο, ή να παίξουν μπάλα γιατί κινδυνεύουν να χτυπηθούν από τα skateboards. 
Κατά τ' άλλα, διοργανώνουμε δρόμους στη μνήμη του Σπύρου Λούη για να τρέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να βγουν φωτογραφίες, κάνουμε ένα σωρό εκδηλώσεις και διοργανώνουμε Λευκές Νύχτες. 
("Στρογγυλεμένη" επιστολή του αγανακτισμένου αναγνώστη μου Γ.Κ. που τράβηξε και τη φωτογραφία)