16/3/17

Το άγνωστο κορίτσι - La fille inconnue

Η Τζένι μια νεαρή, σπάνιο είδος γιατρού που αντιμετωπίζει τους ασθενείς σα δικά της συγγενικά πρόσωπα, συμβουλεύει τον ασκούμενο δίπλα της νεαρό, να παραμερίζει τα συναισθήματά του όταν εξετάζει. Η ίδια όμως αισθάνεται ενοχές όταν -κατ’ εντολή της- δεν ανοίγουν την πόρτα του ιατρείου σε μια κοπέλα που ζητάει βοήθεια εκτός ωραρίου και την άλλη μέρα μαθαίνει ότι η κοπέλα αυτή βρέθηκε νεκρή ακριβώς απέναντι.
Μέσα από αυτές τις αντιφάσεις του χαρακτήρα της Τζένι, τα αδέλφια Νταρντέν δημιουργούν ένα ψυχολογικό θρίλερ, με τη συγκεκριμένη γιατρό να αναλαμβάνει ως ντετέκτιβ έρευνα, για να μάθει την ταυτότητα της νεκρής. 

Το γοητευτικό, ελκυστικό suspense σ’ αυτή την ταινία, είναι ο μελοδραματικός τρόπος με τον οποίο η Τζένι αποσπά τα μυστικά από όλους εκείνους που ρωτάει και αρχικά αρνούνται να τη βοηθήσουν. Ήρεμη, υπομονετική με ένα ύφος που υποδηλώνει ότι δεν τα παρατάει εύκολα, η Τζένι «ανακρίνει» συναδέλφους της, ασθενείς, πελάτες κακόφημων ξενοδοχείων και οποιονδήποτε θεωρεί αναμειγμένο στην ιστορία με την κοπέλα και κινδυνεύει ακόμα και να τη σκοτώσουν.
Η Αντέλ Ενέλ, υποδύεται έξοχα τη γιατρό με τον αντιφατικό χαρακτήρα, που ενώ διδάσκει τον ψυχρό επαγγελματισμό, αναδεικνύει την ανθρώπινη ευαισθησία της, ενώ η σκηνοθεσία των αδελφών Νταρντέν δεν αφήνει κενά και εκμεταλλεύεται επιδέξια το ανατρεπτικό σενάριο (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 16/3/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Ζαν-Πιέρ & Λυκ Νταρντέν
Παίζουν: Αντέλ Ενέλ, Ολιβιέ Μπονό, Ζερεμί Ρενιέ, Λούκα Μινέλι, Κριστέλ Κορνίλ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε
Μια νεαρή ειδικευόμενη, ακούει το κουδούνι στο ιατρείο της μετά από μια μεγάλη και κουραστική ημέρα, μια, αλλά δεν απαντά. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία την ενημερώνει ότι μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της. Γεμάτη ενοχές, θέτει σκοπό της ζωής της να ανακαλύψει την ταυτότητα της. Δε θέλει να χαθεί ανώνυμα, να εξαφανιστεί σα να μην υπήρξε ποτέ.
Διανομή: Seven Films