2/3/17

Λόγκαν - Logan

Υπάρχει ανθρωπιά κάτω από τον μεταλλαγμένο. Αυτό μας λέει ο Τζέιμς Μάνγκολντ. Κάτι σαν τον ετοιμοθάνατο που βλέποντας το τέλος του να πλησιάζει και αρχίζει να το… σκέφτεται μετανιωμένος. Έστω.
Ο Χιου Τζάκμαν κάτω από την αγριωπή εμφάνισή του διαθέτει ίχνη ανθρωπισμού. Αυτό είναι γεγονός. Έτσι υποδύεται τον Γούλβεριν που έχει αποσυρθεί πια και δεν έχει καμία όρεξη για περιπέτειες. Έλα όμως που τον στοιχειώνουν τα φαντάσματα του παρελθόντος; (Κλισέ). Και έλα που «δεν τον αφήνουν να αγιάσει»; (Ελληνική παροιμία). Οπότε βρίσκεται μπλεγμένος.

Το σενάριο θέλει τον Λόγκαν πιο ανθρώπινο, με φόβους, αδυναμίες και εσωτερικές συγκρούσεις (άλλο ένα κλισέ) και ο σκηνοθέτης το πετυχαίνει με τον Χιού Τζάκμαν, αυτή τη φορά να τρώει το ξύλο της χρονιάς του, να τραυματίζεται θανάσιμα και να αυτοθεραπεύεται όπως πάντα. Δίπλα του, μια μικρή η οποία μόνο σαν μικρή δεν συμπεριφέρεται. Ειδικά όταν τη νευριάζει κάποιος. Σκληρό καρύδι, άγρια σα λέαινα που προστατεύει τα μικρά της. Μεταλλαγμένη κι αυτή και ενώ σκοτώνει αδίστακτα με ανατριχιαστικές γκριμάτσες, ώρες – ώρες θέλει την προστασία του Λόγκαν. Μυστήρια πράγματα.
Η δράση είναι έντονη και συνεχής, οι μάχες χωρίς έλεος και τα εφέ γνωστά. Α, μη ξεχάσω ότι ο Λόγκαν -μεταξύ των άλλων- έχει και την όρεξη να ειρωνεύεται τα comic-books με πρωταγωνιστές τους X-men! Πώς μπορούν και τα διαβάζουν μερικοί αυτά τα παραμύθια; Αναρωτιέται. Έλα ντε; (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 2/3/17
Είδος: Φαντασίας / Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Πάτρικ Στιούαρτ, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Ντόρις Μοργκάντο, Ντάφνι Κιν, Στίβεν Μέρτσαντ, Ελίζαμπεθ Ροντρίγκεζ
Σύνοψη: Είναι 2029. Οι μεταλλαγμένοι έχουν εξαφανιστεί - σχεδόν. Ένας απομονωμένος, μελαγχολικός Λόγκαν περνάει τις μέρες του πίνοντας σε ένα κρησφύγετο στα σύνορα του Καναδά και βγάζοντας τα προς το ζην ως οδηγός προς ενοικίαση. Οι εξορισμένοι σύντροφοί του είναι ο Κάλιμπαν και ο Καθηγητής Ξαβιέ, ο οποίος υποφέρει από ολοένα και αυξανόμενες επιληπτικές κρίσεις. Οι προσπάθειες του Λόγκαν να κρυφτεί από τον κόσμο και την ίδια του την κληρονομιά τελειώνουν απότομα, όταν εμφανίζεται μία μυστηριώδης γυναίκα με ένα περίεργο αίτημα: ο Λόγκαν πρέπει να προστατεύσει μία νέα κοπέλα από τον εγκληματία Ντόναλντ Πιρς. Πολύ σύντομα, ο Λόγκαν χρειάζεται να ξαναβγάλει τα νύχια του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις κι έναν κακοποιό από το παρελθόν του, σε μια αποστολή ζωής και θανάτου, μία αποστολή που θα εκπληρώσει το πεπρωμένο του.
Διανομή: Odeon