9/3/17

Park

Το θέμα είναι, η σχέση του αγοριού με το κορίτσι; Ή η απόγνωση της νέας γενιάς σε μια χώρα σε παρακμή; Ή μήπως, μόνον η εγκατάλειψη των Ολυμπιακών (τρομάρα μας) εγκαταστάσεων;
Η ταινία αποτελείται από σκόρπιες εικόνες, μιας παρέας παιδιών, των οποίων δεν γνωρίζουμε το παρελθόν και τα οποία προφανώς δεν έχουν μέλλον. Η οποία παρέα περνάει την ώρα της χαζεύοντας στους χώρους του Ολυμπιακού Χωριού, ή σε κάποια παραλία. Μεταξύ τους ένα αγόρι και ένα κορίτσι που προσπαθούν να ενταχθούν, χωρίς ακόμα να ξέρουν τι θέλουν, σε μια αγορά που εκμεταλλεύεται κάθε επιπόλαιο και απροετοίμαστο νέο.
Φιλόδοξο το επιχείρημα της Σοφίας Εξάρχου, αλλά οι εικόνες της χάνουν τη δύναμή τους, επειδή το σενάριο δεν έχει καταλήξει πού ακριβώς στοχεύει (Κριτική μου στο www.myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 9/3/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου
Παίζουν: : Δημήτρης Κίτσος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ενούκι Γκβενετάτζε, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Παντελεάκης, Thomas Bo Larsen
Σύνοψη: Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια-βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων - και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Δημήτρης (17) μαζί με την Άννα (22) - πρώην αθλήτρια - προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο.
Διανομή: Neo Films