6/4/17

Η πόλη της σιωπής – Interlude, City of a dead woman

Ενδιαφέρουσα, πειραματική και εικαστική προσέγγιση της εσωτερικής αναζήτησης και λύτρωσης τριών προσώπων στο ιερό νησί της Πάτμου. Ενός καθολικού ιερέα που ερευνά τα αίτια της πίστης και μελετά σπάνια χειρόγραφα, ενός ταυρομάχου που ψάχνει τις ρίζες του και μιας γυναίκας που έχει επιλέξει την απομόνωση για τους δικούς της λόγους.
Η Άντζελα Ισμαήλου, που υποδύεται τη κεντρική ηρωίδα και σε πολλά πλάνα μου θύμισε τη δυνατή φυσιογνωμία της Μελίνας Μερκούρη, ως σκηνοθέτρια έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ατμοσφαιρική ταινία, με τη βοήθεια της μουσικής του Jan A.P Kaczmarek και της χειμωνιάτικης φωτογραφίας του νησιού, αλλά δεν κατόρθωσε να «συμμαζέψει» το -με φιλοσοφικές προεκτάσεις- ολίγον φλύαρο σενάριο.
Ως κεντρική ηρωίδα, διατηρεί την πρωτοκαθεδρία, δίνοντας με τις σιωπές της κυρίως και τα δραματικά close ups, μια αινιγματική και μυστηριακή χροιά στο ρόλο της.
Το περιβάλλον του νησιού με τα σοκάκια και τα πέτρινα σπίτια, κάτω από συνεχή βροχή και την υγρασία, επιβάλλει τη δυναμική του ως σκηνικό και εκφράζει απόλυτα τα καταπιεσμένα συναισθήματα, τα ανομολόγητα πάθη των τριών πρωταγωνιστών (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/4/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Άντζελα Ισμαήλου
Παίζουν: Άντζελα Ισμαήλου, Σάουν Μπένσον, Έριχ Γουίλντπρετ, Μπέρναρντ Χιλ, Σάρα Μάιλς, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννης Βόγλης
Σύνοψη: Η Δάφνη, μια μυστηριώδης γυναίκα, έχει επιλέξει να ζει απομονωμένη, ως προσωπική κάθαρση και αυτοτιμωρία, στο ιερό νησί της Πάτμου. Δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άντρες, ο Θεόντορικ και ο Εστέμπαν, θα βρεθούν στο νησί αναζητώντας τις δικές τους απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν. Όταν τα μονοπάτια των δύο αντρών διασταυρώνονται τυχαία με της Δάφνης, ξυπνούν πρωτόγνωρα και ανεξέλεγκτα συναισθήματα, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερες αλήθειες από εκείνες που προσδοκούσαν να βρουν.
Διανομή: StraDa Films 
Δείτε το Trailer https://youtu.be/V-JLdxX7BRM