6/4/17

Η καλύτερη στιγμή τους - Their finest

Μια ταινία για τη γυναικεία συμμετοχή στον B’ παγκόσμιο πόλεμο, που είναι κατ’ εξοχήν αντρική υπόθεση, καταλήγει σε μια επιτυχημένη ταινία για τον κινηματογράφο και τη συλλογικότητα. Διότι ο κινηματογράφος είναι μια συλλογική τέχνη, που απαιτεί ομαδικό πνεύμα και συντροφικότητα, όπως και ο πόλεμος άλλωστε. 

Σύμφωνα με το πυκνό σενάριο, έχουμε μια ομάδα ανθρώπων, που πρέπει παρά τις διαφωνίες τους και τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς και… πολέμους, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα μιας ταινίας σχετικά με τη διάσωση τραυματισμένων στρατιωτών στη Δουνκέρκη. 
Έξοχα γυρισμένη, αυτή η πλούσια και άρτια από κάθε άποψη παραγωγή, αποτελεί μια ειλικρινή εκτίμηση της κινηματογραφικής τέχνης, της ομαδικής εμπειρίας που δημιουργείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και γενικά, ένα φόρο τιμής στην 7η τέχνη. Αυτό που κάνει την εμπειρία ακόμη πιο δυνατή, είναι ότι, στην εποχή που αναφέρεται το φιλμ, η Αγγλία είχε μεγάλη ανάγκη για κινηματογράφο που θα τόνωνε το ηθικό των Βρετανών απέναντι στους καταιγιστικούς βομβαρδισμούς των Γερμανών..
Χιούμορ, αίσθημα, δράση, ένταση και συγκινητικές ερμηνείες, είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του φιλμ, που θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τους φανατικούς φίλους του κινηματογράφου (Κριτική μου myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/4/17
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία της Λόνε Σέρφιγκ
Παίζουν: Τζέμα Άρτερτον, Σαμ Κλάφλιν, Μπιλ Νάϊ, Τζακ Χιούστον, Τζέικ Λέισι
Σύνοψη: 1940, Λονδίνο, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Με το ηθικό της χώρας να βρίσκεται στα πρόθυρα του εκμηδενισμού, η Κάτριν (Τζέμα Άρτερτον), μία άπειρη σεναριογράφος,  μαζί με ένα επίσης άπειρο κινηματογραφικό συνεργείο, δουλεύουν κάτω από τα πυρά του πολέμου προκειμένου να φτιάξουν μία ταινία που θα ανυψώσει το πεσμένο ηθικό του λαού, αλλά και θα εμπνεύσει την Αμερική να προσφέρει τη βοήθειά της. Μία πνευματώδης, ρομαντική και συγκινητική ιστορία μίας νεαρής γυναίκας που καταφέρνει να βρει τον δρόμο και τη φωνή της κατά τη διάρκεια ενός φρικτού πολέμου.
Διανομή: Odeon
Δείτε το trailer: http://bit.ly/2nI2q6C