25/5/17

Chuck: Η ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa – Chuck: The bleeder

Μια ταινία για τον άνθρωπο που ενέπνευσε τις ταινίες Rocky, τον πυγμάχο βαρέων βαρών Τσακ Ουέπνερ, που ήξερε μόνον να τρώει ξύλο. Πώς ενέπνευσε τον Σταλόνε; Διότι επέμενε να συνεχίζει την πυγμαχία και διότι καμάρωνε που είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μοχάμεντ Άλι και «κράτησε γερά» πριν ηττηθεί 19΄΄ πριν το τέλος του 15 γύρου με τεχνητό νοκ άουτ.

Το Chuck δεν είναι ένα φιλμ για την πυγμαχία, είναι η ιστορία ενός επίμονου ανθρώπου που ήθελε να βρίσκεται πάνω στο ριγκ. Ο Λιβ Σράιμπερ, μπορώ να πω ότι δίνει ρέστα σ’ αυτή την ταινία. Είναι εξαιρετικός και συγκινητικός μέσα στην τραγικότητά του. Ο Chuck του Σράιμερ είναι ένας καλός άνθρωπος στο βάθος και ολίγον αφελής, παρά το γεγονός ότι τον χρησιμοποιούσαν και ως «εισπράκτορα οφειλών», λόγω του ιδιαίτερου βάρους της προσωπικότητάς του. Γυναικάς, φωνακλάς, ασυγκράτητος και εύκολα διαχειρίσιμος, αρκεί να έκανε κάτι που θα τον έβγαζε από την αφάνεια. Προτιμά να τρώει ξύλο και να ακούγεται, παρά να είναι άγνωστος. Του τυχαίνει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον «ημίθεο» Μοχάμεντ Άλι. Αυτό του αλλάζει τη ζωή και τον ρίχνει στο χώρο της showbiz, όπου όμως δεν μπορεί να ενταχθεί. Ο Λιβ Σράιμπερ αποδίδει όλες τις μεταπτώσεις του χαρακτήρα του και ταυτόχρονα αφηγείται την ιστορία σε πρώτο πρόσωπο.
Ο Φιλίπ Φαλαρντό αποδίδει πειστικά την εποχή, χρησιμοποιώντας και σκηνές επικαίρων από τους αγώνες πυγμαχίας και έχει κάνει μια ταινία βιογραφική χωρίς ντοκιμαντερίστικο στυλ και με συμπάθεια απέναντι στο πρόσωπο του Τσακ (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 25/5/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαλαρντό
Παίζουν: Λιβ Σράιμπερ, Ελίζαμπεθ Μος, Ρον Πέρλμαν, Ναόμι Ουότς, Τζιμ Γκάφιγκαν, Μάικλ Ραπαπόρτ
Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τσακ Ουέπνερ, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και τελικά ενέπνευσε την πολλών δισεκατομμυρίων σειρά του Rocky.  Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Ουέπνερ υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο νοκάουτ και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια επική ζωή γεμάτη ποτά, ναρκωτικά, άγριων θηλυκών και με πολλά σκαμπανεβάσματα.
Διανομή: Odeon