11/5/17

Μαμά ξανά! - Le Petit Locataire

Μια ταινία για τις οικογενειακές σχέσεις, οι οποίες προσφέρουν τεράστια γκάμα περιστατικών για γέλια. Βασίζεται σε μια, όχι πρωτότυπη, αλλά καλή ιδέα και σε ένα σενάριο με τραγελαφικές καταστάσεις.
Σε μια οικογένεια, στην οποία συγκατοικεί η γιαγιά και η διαζευγμένη κόρη με την κορούλα της και η 49άρα μαμά (υπάλληλος σε διόδια) τρέχει για όλα, ενώ ο μπαμπάς ψάχνει για δουλειά, συμβαίνει το αναπάντεχο: η 49άρα μαμά μένει έγκυος.
Ενώ μπαίνει το δίλημμα «να το κρατήσω ή να το ρίξω», τα πράγματα στο σπίτι ανατρέπονται, διότι ακριβώς εκεί που ο μπαμπάς ήταν χωρίς δουλειά και αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τη μαμά στα διόδια, τον καλούν να αναλάβει και τη γυναικεία ομάδα γυμναστικής εν όψει του τοπικού πρωταθλήματος επειδή είναι καταξιωμένος γυμναστής. Εν τω μεταξύ, η κόρη έχει αφήσει την ανατροφή της δικής της κορούλας, στη μαμά και στη γιαγιά (με άνοια σε εξέλιξη). Μόνο που ξαναδιαβάζω την παράγραφο τρελαίνομαι.
Η σφιχτή σκηνοθεσία και οι καλές ερμηνείες, οδηγούν σε μια ευρηματική κωμωδία και ευχάριστη ταινία με αυτοσαρκασμό, καυστική σάτιρα και υποδόριο χιούμορ χωρίς περισσότερες απαιτήσεις σε ορισμένα σημεία είναι ξεκαρδιστική.  Κατάλληλη για καλοκαιρινό κινηματογράφο και ανέμελες ώρες (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 11/5/17
Είδος: Κωμωδία  
Σκηνοθεσία: Ναντέγκ Λουαζό
Ηθοποιοί: Καρίν Βιάρ, Φιλίπ Ρεμπό, Ελέν Βενσάν, Μανόν Νεσέ, Αντουάν Μπερτράντ
Σύνοψη: Η Νικόλ λίγο πριν τα 50 τρέχει όλη μέρα να προλάβει τις υποχρεώσεις της. Όταν ανακαλύπτει ότι είναι πάλι έγκυος είναι πλέον αργά για να αλλάξει την κατάσταση και η οικογένεια της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση.
Διανομή: Spentzos Film