11/5/17

Η βοηθός – Personal shopper

Ολίγον ψυχολογικό και ολίγον μεταφυσικό θρίλερ, με έναν ιδιαίτερο τρόπο που… δεν τρομάζει, αλλά προβληματίζει γύρω από την κατάσταση που βιώνει μια κοπέλα, η οποία πρόσφατα έχει χάσει τον αδερφό της (και μέντιουμ).
Ο Ολιβιέ Ασαγιάς σκηνοθετεί ένα θρίλερ με στυλ και ποιότητα και με φόντο το χώρο της μόδας και η Κρίστεν Στιούαρτ (με την οποία είχε συνεργαστεί και στα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία»), αναδεικνύει το ταλέντο της, στο ρόλο της νέας που έχει αναλάβει να αγοράζει τα ρούχα για λογαριασμό μιας διασημότητας, η οποία δεν έχει το χρόνο γι’ αυτή τη δουλειά. Αλλά, η «προσωπική αγοράστρια» έχει ένα πρόβλημα: σκέφτεται πολύ το νεκρό αδερφό της με τον οποίο και επικοινωνεί τις νύχτες σε σκοτεινούς χώρους και τα πρωινά μέσω του κινητού της.
Αν και το σενάριο καταλήγει να είναι διφορούμενο, ο σκηνοθέτης κρατά έναν αφηγηματικό ρυθμό που ανεβάζει την αγωνία και μαζί με την ερμηνεία της Κρίστεν Στιούαρτ καταφέρνουν να κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 11/5/17
Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς
Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Λαρς Έιντινγκερ, Άντερς Ντάνιελσεν Λίε
Σύνοψη: Η Μορίν, μια νεαρή Αμερικανίδα, ζει στο Παρίσι και εργάζεται ως προσωπική βοηθός αγορών μιας διασημότητας. Ακόμα, ίσως διαθέτει την ψυχική ικανότητα να επικοινωνεί με πνεύματα, όπως ο δίδυμος αδερφός της, Λούις, τον οποίο έχασε πρόσφατα. Σύντομα, η Μορίν θα αρχίσει να λαμβάνει διάφορα μυστηριώδη μηνύματα, από άγνωστη πηγή.
Διανομή: Strada Films