25/5/17

Souvenir

«Ήθελα να κάνω μια ταινία για να βλέπεται Κυριακή απόγευμα» έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης και νομίζω ότι το πέτυχε, κάνοντας μια μελαγχολική ταινία για δόξες παλιές, με δύο ερμηνείες χλιαρές μεν, αλλά ενδιαφέρουσες.
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, υποδύεται μια πρώην διάσημη τραγουδίστρια τη Λόρα, που έχασε παρά τρίχα από το συγκρότημα των Άμπα στο Διαγωνισμό Eurovision 1974 (τη χρονιά που η Ελλάδα είχε στείλει το «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου» με τη Μαρινέλλα και η Γαλλία δεν είχε στείλει τραγούδι), η οποία έχει αποσυρθεί πληγωμένη και απογοητευμένη για προσωπικούς λόγους και εργάζεται σε βιοτεχνία τροφίμων.
Τη ρουτίνα της θα σπάσει ο νεαρός Ζαν που πιάνει δουλειά εκεί, την αναγνωρίζει από τους δίσκους του πατέρα του, που είναι θαυμαστής της, της το λέει και εκείνη τον ερωτεύεται.
Η ταινία κυλάει γλυκά με ένα ελαφρό suspense, πάνω στο τι θα επακολουθήσει, πρώτον από τη σχέση τους και δεύτερον από την απόπειρά της να κάνει come back στο χώρο της μουσικής. Η χαμηλών τόνων Ιζαμπέλ Υπέρ είναι υπέροχη ακόμα και όταν τραγουδάει το Souvenir της –παλιομοδίτικα- με κινήσεις σχολικής απαγγελίας πάνω στη σκηνή και καταφέρνει να ξεσηκώνει τον κόσμο, ενώ και ο νεαρός Κέβιν Αζαΐς δεν είναι κακός ως Ζαν.
Καλή για Κυριακή απόγευμα, λοιπόν, χωρίς πολλές απαιτήσεις (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 25/5/17
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Μπάβο Ντεφούρν 
Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κέβιν Αζαΐς, Γιόχαν Λέισεν, Γιαν Χαμενέκερ, Αμ Μπριον, Σόφι Μουσέλ, Μπέντζαμιν Μπούτμπουλ 
Σύνοψη: Η Λιλιάν ήταν κάποτε η Laura μία τραγουδίστρια που πήρε μέρος το 1974 στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και έχασε με μικρή διαφορά από τους ABBA. Σήμερα συσκευάζει φαγητό σε μια μικρή βιοτεχνία και τίποτα δεν θυμίζει την άλλοτε σταρ. Μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει τον 20χρονο Ζαν, τον οποίο θα ερωτευτεί και αυτός θα την πείσει να επιστρέψει στην σκηνή. 
Διανομή: Spentzos Films