18/5/17

Ένα προφίλ για δύο - Un profil pour deux

Με ένα πρωτότυπο σενάριο και τον Πιέρ Ρισάρ σε καλή φόρμα, ο Στεφάν Ρομπελέν έχει κάνει μια γλυκόπικρη κωμωδία ανατροπών, που αγγίζουν το κωμικοτραγικό. 
Ο αρκετά καλός Πιέρ Ρισάρ υποδύεται τον ηλικιωμένο και απομονωμένο Πιέρ, που ανακαλύπτει τα social media και με πλαστό προφίλ ψάχνει για σύντροφο, την οποία και βρίσκει στο πρόσωπο της Φανί, μιας γλυκιάς φυσιοθεραπεύτριας. Μη τολμώντας όμως να τη συναντήσει όταν έρθει η ώρα, στέλνει στη θέση του τον προγραμματιστή του Άλεξ, που του είχε ανοίξει τα μάτια στο ίντερνετ, ο οποίος όμως είναι λογοδοσμένος με την ανιψιά του Πιέρ.

Μοντέρνο, ευαίσθητο, ειρωνικό με υποδόριο χιούμορ και ταυτόχρονα δραματικό το φιλμ, εστιάζει στο χάσμα των γενεών και στα ψέματα -που το ένα φέρνει το άλλο- και στις παρεξηγήσεις, με ένα τρόπο που μπορεί να μη ξεκαρδίζεσαι στα γέλια, αλλά τουλάχιστον χαμογελάς με καταστάσεις που φαίνονται αδιέξοδες και τις οποίες ο ηλικιωμένος Πιέρ ελπίζοντας στη σύναψη ουσιαστικής σχέσης με τη Φανί, μάταια θεωρεί διαχειρίσιμες.
Ο σκηνοθέτης ισορροπεί ανάμεσα στο σοβαρό και το κωμικό κρατώντας αποστάσεις από τα στερεότυπα και τα αντισυμβατικά, έχει στο πλευρό του και το πλεονέκτημα των ερμηνειών, που δεν είναι κακές. Η ταινία βλέπεται ευχάριστα (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 18/5/17
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Στεφάν Ρομπελέν
Παίζουν: Πιέρ Ρισάρ, Γιανίς Λεσπέντ, Φανί Βαλέτ
Σύνοψη: O Πιερ είναι ένας 75χρονος χήρος που ζει μοναχικά από τότε που έχασε την γυναίκα του. Η κόρη του, του χαρίζει έναν υπολογιστή ελπίζοντας να του εξιτάρει την περιέργεια και  να τον βοηθήσει να γνωρίσει  καινούριους ανθρώπους. Με την βοήθεια του Άλεξ, ενός νεαρού καθηγητή πληροφορικής, ο Πιέρ αρχίζει το «σερφάρισμα» και σύντομα ανακαλύπτει ένα site γνωριμιών. Χρησιμοποιώντας το όνομα του Άλεξ, ο Πιερ γνωρίζει την «Flora63», μία νεαρή φυσιοθεραπεύτρια και σύντομα μαγεύεται από την γοητεία της.  Αυτή αντίστοιχα μαγεύεται από το κομψό και ασυνήθιστο προφίλ του και του ζητάει να βγουν. Ο Πιερ νιώθοντας παγιδευμένος αλλά ταυτόχρονα και ενθουσιασμένος, δέχεται να βγει με την κοπέλα αλλά θα πρέπει να πείσει τον Άλεξ  να πάει  αυτός στην θέση του.
Διανομή: Spentzos Film