1/6/17

100 μέτρα - 100 Metros

Γλυκερά ταινία, βασισμένη στην πραγματική ιστορία ενός άντρα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίαθλο για τον τίτλο του «Σιδερένιου ανθρώπου», που σημαίνει 3,8 χιλιόμετρα κολύμβηση, 180 χιλιόμετρα ποδηλασία και 42′ τρέξιμο. 
Πρόκειται για μια συγκινητική και βασικά ανθρώπινη ταινία, με μια ιστορία έμπνευσης για τους ανθρώπους που κατορθώνουν το αδύνατο. 

Ο σκηνοθέτης Μαρσέλ Μπαρένα αντιμετωπίζει με σεβασμό και με σωστή αίσθηση χιούμορ την ιστορία ενός ανθρώπου που απέδειξε ότι όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να επιτευχθούν και πως η παραίτηση δεν είναι λύση κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Ταυτόχρονα, δίνει και ένα μάθημα προς τους οικείους ασθενών με ανίατες ασθένειες για την αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων με υπομονή και αγάπη.(Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 1/6/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Μπαρένα
Παίζουν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Αλεξάνδρα Χιμένεθ, Νταβίντ Βερνταγκουέρ, Κλάρα Σεγκούρα, Άλμπα Ρίμπας
Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν. Μόνον που η σύζυγός του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους κι ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δε θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα. Έχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματος του ή να παλέψει… 
Διανομή: Seven Films