22/6/17

Με τον μπαμπά ή τη μαμά; 2 – Papa ou maman? 2

Γενική αρχή για το θεατή του κινηματογράφου, είναι αυτή που λέει ότι «στο δράμα πηγαίνεις για να συγκινηθείς, στη κωμωδία για να γελάσεις». Στις ειδικότερες κατηγορίες (δράσης, τρόμου, φαντασίας) δεν αναφέρομαι, διότι στο κάτω-κάτω όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου.   
Για να μη γίνομαι απόλυτος όμως -επειδή πριν αρχίσω να σχολιάζω ταινίες έχω υπάρξει θεατής και μάλιστα από πολύ μικρός- μπορεί να ισχύσει και το… αντίθετο: στο δράμα να μη σε συγκινείσαι τίποτα και στην κωμωδία να μη χαμογελάς καν. 

Στην ταινία αυτή, που από τον τίτλο της φαίνεται να είναι η Νο2 (στη Γαλλία είναι και τηλεοπτικό σήριαλ) και δεν θυμάμαι πότε είδαμε την Νο1, παρακολουθούμε ένα ζευγάρι που έχει χωρίσει, να συνεχίζει να έχει προβλήματα επειδή και οι δύο έχουν αποκτήσει νέους συντρόφους και τα παιδιά τους αντιλαμβάνονται ότι πιο καλά ταιριάζουν μεταξύ τους παρά με τους νέους συντρόφους τους. Έτσι, προσπαθούν να τους τα φτιάξουν, ενώ οι γονείς προσπαθούν απεγνωσμένα αποδείξουν το αντίθετο.
Μια ταινία με αφελές σενάριο και υπερβολικές ερμηνείες, που εκβιάζει το γέλιο με απίθανες καταστάσεις και απίστευτες γκάφες, ενώ καμιά φορά προκαλεί κλαυσίγελο. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 22/6/17
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Martin Bourboulon
Παίζουν: Laurent Lafitte, Marina Foïs, Alexandre Desrousseaux
Σύνοψη: Έχουν περάσει 2 χρόνια και οι  φοβεροί γονείς του “PAPA OU MAMAN” έχουν χωρίσει οριστικά. Τα παιδιά τους όμως θέλουν να τους δουν ξανά μαζί και τους υποχρεώνουν να τα ξαναβρούν. Οι γονείς για μην τα στεναχωρήσουν θα δεχτούν να μείνουν μαζί αλλά θα κάνουν τα πάντα για να τους αποδείξουν ότι αυτή η συμβίωση δεν μπορεί να πετύχει!
Διανομή: Spentzos Film