22/6/17

Εκδίκηση με στυλ - Going in style

Σ’ αυτή την κωμωδία τουλάχιστον έχουμε θέμα. Οι συντάξεις τριών φίλων που εργάζονταν στην ίδια εταιρία στη Νέα Υόρκη «παγώνουν», επειδή η εταιρεία (που πλήρωνε τις ασφαλιστικές εισφορές τους) αποφασίζει για λόγους κόστους να μεταφερθεί στο Βιετνάμ. Δεν φτάνει αυτό όμως. 
Ο ένας από τους τρεις, που έχει αναλάβει λόγω του κόστους ζωής, να συγκατοικεί και να ενισχύει οικονομικά γιό και εγγονή, λαβαίνει «κόκκινη» ειδοποίηση, ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείου και πρόκειται να του πάρουν το σπίτι. 

Δεν ξέρω τι σας θυμίζει αυτό, αλλά στο Χόλιγουντ που κατεβάζουν ιδέες (βασικό υλικό για ταινίες), το γεγονός αυτό μπορεί να βγάλει από δράμα (όπως το «99 ημέρες») μέχρι κωμικοτραγική ιστορία. Ενώ, εάν υπάρχουν ηλικιωμένοι ηθοποιοί-ταλέντα που «το λέει η καρδιά τους» και χωρίς να γελοιοποιούνται παριστάνοντας τα τζόβενα, αυτοσαρκάζονται, τσαλακώνονται και ταυτόχρονα σατιρίζουν, στηλιτεύουν, το ασφαλιστικό και το τραπεζικό σύστημα, τότε μπορεί να βγει ένα δίωρο αρκετά ευχάριστο. 
Ο Μάικλ Κέιν, ως γονιός και παππούς χρεωμένος, πέφτει πάνω σε ληστεία της τράπεζας που του έχει δώσει το δάνειο και απειλεί να του πάρει το σπίτι. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, λέει τον πόνο του στο μασκοφόρο ληστή και εκείνος του συμπεριφέρεται με ευγένεια, επειδή «το σωστό κράτος δεν πρέπει να εγκαταλείπει τους συνταξιούχους του», όπως του λέει. Αυτό θα γίνει αφορμή, να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να ληστέψει και εκείνος την τράπεζα με τους δύο κολλητούς του, που τους υποδύονται ο έξοχος, συγκινητικός και ανθρώπινος Μόργκαν Φρίμαν και ο επίσης έξοχος, ζωηρότερος και κυνικός Άλάν Άρκιν. Έκπληξη αποτελεί και η εμφάνιση της ακόμα όμορφης Ανν Μάργκρετ.
Το σχέδιο μπαίνει μπροστά και δύο ευχάριστες ώρες με απίστευτες καταστάσεις είναι γεγονός, για όλες τις ηλικίες. Αν μάλιστα έχετε ηλικία 60+ θα διασκεδάσετε ακόμα περισσότερο και ίσως πάρετε και τη δική σας εκδίκηση, γελώντας με στυλ.(Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 22/6/17
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ζακ Μπραφ
Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Κέιν, Άλαν Άρκιν, Αν Μαργκρέτ, Τζον Ορτίζ
Τρεις επιστήθιοι φίλοι Γουίλι, Τζο και Άλμπερτ, αποφασίζουν να πάνε κόντρα στα στερεότυπα της συνταξιοδότησης και να ξεστρατίσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους, όταν τα χρήματα των συντάξεων τους θα χαθούν, απόρροια εταιρικής κακοδιαχείρισης. Απελπισμένοι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, οι τρεις φίλοι θα ριψοκινδυνέψουν τα πάντα σε ένα τολμηρό εγχείρημα να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα στην τράπεζα που έφαγε τα χρήματα τους.
Διανομή: Tanweer