8/6/17

Λατίνοι και άθικτοι - Inseparables

Νοτιο-αμερικανική εκδοχή της γαλλικής επιτυχίας «Οι άθικτοι», που είχαμε δει το 2012 με τον Φρανσουά Κλουζέ στο ρόλο του τετραπληγικού δισεκατομμυριούχου και τον μαύρο Ομάρ Σι, στο ρόλο του προσωπικού του βοηθού, η ταινία βασίζεται στο αρχικό σενάριο της προηγούμενης και εδώ πλασάρεται με ελάχιστες παραλλαγές, χωρίς όμως να χάνει τη σπιρτάδα της. Όπως και η γαλλική, η ταινία αντιμετωπίζει το θέμα του τετραπληγικού με σεβασμό, τρυφερότητα και λεπτό χιούμορ και τελικά χαρίζει γέλιο, γνήσια συγκίνηση και αισιοδοξία για τη ζωή.

Σ’ αυτή την ταινία από την Αργεντινή, ο βοηθός του τετραπληγικού δισεκατομμυριούχου, δεν δείχνει καμία πολιτική ορθότητα απέναντι στο πρόβλημα του πλούσιου αφεντικού του, ο οποίος είχε συνηθίσει να αντιμετωπίζεται έτσι απ' όλους τους άλλους που τον περιτριγύριζαν. Ο βοηθός του, τον αντιμετωπίζει σα να είναι ένας απόλυτα υγιής άνθρωπος, που δεν προσπαθεί να κάνει τίποτα για να απολαύσει τα αγαθά, που του προσφέρει η ζωή. Από την άλλη, ο δισεκατομμυριούχος εμφανίζεται να είναι έτοιμος να δεχθεί αυτή την ανατροπή της αντιμετώπισής του. Εκφράζεται, όπως δεν περίμεναν οι οικείοι του, αφήνεται, απελευθερώνεται και δείχνει ότι πραγματικά ήθελε ένα τέτοιο ταρακούνημα στη ζωή του. 
Διασκεδαστική, «καλοκαιρινή» ταινία, ακόμα και αν είχατε δει τους «Άθικτους» (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 8/6/17
Σκηνοθεσία: Μάρκος Καρνεβάλε
Παίζουν: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ροντρίγκο Ντε Λα Σέμα, Κάρλα Πέτερσον, Αλεχάντρα Φλέσνερ
Σύνοψη: Ο Φελίπε είναι ένας οικονομικά ευκατάστατος επιχειρηματίας που ύστερα από ένα ατύχημα μένει τετραπληγικός και αναζητά βοηθό για να τον φροντίζει. Παρόλο που ο Φελίπε βλέπει αρκετούς υποψήφιους με τα απαραίτητα προσόντα  για την δουλεία, αποφασίζει να προσλάβει τον Τίτο, που εργάζεται ως βοηθός  κηπουρού. Ο Τίτο δεν έχει ούτε τα προσόντα ούτε τις προδιαγραφές για να φροντίζει τον Φελίπε, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος  του Φελίπε, την Βερόνικα και την Υβόνη. Προσπαθούν να τον αποτρέψουν να προσλάβει τον Τιτο, αλλά αυτός εμμένει στην απόφαση του. Ο Τίτο είναι το μόνο άτομο που δεν του φέρεται με οίκτο. Παρά τις δυσκολίες, ο Τίτο ανταποκρίνεται στην αποστολή του και διαρκώς εκπλήσσει τον Φελίπε ενώ τον κάνει να χαμογελάσει ξανά. Σύντομα ο Τίτο βοηθάει τον Φελίπε να βρει ξανά νόημα στην ζωή, απολαμβάνοντας τις μικρές καθημερινές χαρές, κάτι που είχε από καιρό ξεχάσει.
Διανομή: Spentzos Film